Loonadministratie: hoe vereenvoudig je zo’n complex proces?

Elke maand opnieuw doet zich in veel ondernemingen dezelfde race tegen de klok voor: het hard werkende personeel op tijd proberen uitbetalen. De nodige gegevens verzamelen en controleren, de juiste werktijden opzoeken, afwezigheden en verlofdagen verrekenen, … Het vraagt een immense inspanning van de payrollverantwoordelijke. Maar kan die loonadministratie dan echt niet efficiënter verlopen?

> Strobbo koppelt je tijdregistratiesysteem aan je loonverwerking
> Hoe vergemakkelijkt Strobbo precies de loonadministratie?
> Online tijdregistratiegegevens terugvinden
> Personeelsgegevens en loonregels

afbeelding van een rekenmachine-app en verschillende documenten die erop wijzen dat de persoon aan de loonadministratie gaat beginnen.

Strobbo koppelt je tijdregistratiesysteem aan je loonverwerking

Strobbo automatiseert de administratie van ondernemingen met flexibel personeel, zoals horecazaken en retailers. De software registreert de gepresteerde werktijden via de prikklok en bewaart alle gegevens op één centrale plek.

Daarnaast kan je met Strobbo ook de verlofplanning bijhouden, het werkrooster opmaken en alle processen van personeelsbeheer stroomlijnen. En misschien wel dé ultieme feature aan Strobbo? De koppeling met je loonadministratie. Met één druk op de knop exporteer je de nodige personeelsgegevens om ze te importeren bij je sociaal secretariaat.

Hoe vergemakkelijkt Strobbo precies de loonadministratie?

  • Ten eerste kan je met Strobbo heel gemakkelijk de personeelsplanning opmaken.
  • Daarnaast werkt Strobbo als tijdregistratie-systeem, dat de gewerkte uren van je personeel registreert.
  • Bovendien maakt Strobbo voor je flexi-jobbers, gelegenheidsmedewerkers en jobstudenten automatisch een Dimona-aangifte aan en verstuurt het programma de aangiftes naar de RSZ. Zo ben je altijd in orde voor een belangrijk onderdeel van de sociale inspectie .

Online tijdregistratiegegevens terugvinden

Op het einde van de maand vind je heel gemakkelijk alle gepresteerde uren van elke werknemer terug – of ze nu vast in dienst zijn of niet. Wanneer je aan de loonverwerking begint, controleer je per werknemer de gepresteerde uren. Je kan indien nodig aanpassingen doorvoeren.

Personeelsgegevens en loonregels

Ten slotte vind je in Strobbo alle nodige personeelsgegevens terug: personeelsnummers, ziektedagen en vakantiedagen. Je kan zelfs loonregels opstellen, zoals bijvoorbeeld dubbel loon op zon- en feestdagen of voor nachtwerk. Als alles er goed uitziet, exporteer je de gegevens naar een bestand dat door nagenoeg elk sociaal secretariaat ingeladen kan worden.

Klinkt ingewikkeld? Geen zorgen! Je persoonlijke Strobbo-contactpersoon helpt je bovendien om al die handelingen goed uit te voeren. Bovendien stel je samen je Strobbo naar wens in en testen we de flow met het sociaal secretariaat. Zo kan jouw eerste payroll met Strobbo vlekkeloos verlopen.

Benieuwd hoe Strobbo in zijn werk gaat? Lees hier hoe de uitbater van het ambitieuze restaurant New Mexico in de Leuvense Muntstraat nog maar 5 minuten per dag aan personeelsadministratie besteedt sinds hij klant werd bij Strobbo. Ook Xavier Havart, hr-verantwoordelijke in enkele Van der Valk-hotels, is Strobbo dankbaar voor de manier waarop Strobbo zijn werk overzichtelijk maakte.

 

Strobbo: jouw efficiënte planningstool

 

Wil jij ook je personeelsadministratie digitaliseren? Met Strobbo kan dat snel en gemakkelijk. Maak je planningen digitaal op basis van de beschikbaarheden van je personeel. Vul lege momenten in je planning op met openstaande werktijden , die je eenvoudig kan verzenden met één druk op de knop.

Ontdek Strobbo

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!