Beschikbaarheden & verlofplanning

Raadpleeg eenvoudig het vakantiesaldo van je medewerkers en keur vakantieaanvragen goed in één klik. Eenvoudig beheer van ziekte, weekenden en feestdagen. Medewerkers kunnen via de applicatie eenvoudig hun vakantiesaldo controleren en verlofplanning aanvragen.

planning event software

Vakantie en overuren tellers

Krijg één mooi overzicht van alle aangevraagde, goed- en afgekeurde verlofaanvragen per maand. Na de gepresteerde uren wordt, indien actief, de planning geverifieerd met de effectief gewerkte tijden en worden eventuele aanpassingen doorgevoerd. Na deze verificatie wordt het overuur saldo berekend.

Vakantie aanvragen via app

Uw personeel kan op elk moment, online of via de app, hun vrije dagen raadplegen en afwezigheden aanvragen. De manager of planner kan ze dan net zo gemakkelijk goed- of afkeuren.

Beschikbaarheden doorgeven

Uw personeel kan op elk moment, online of via de app, hun beschikbaarheden raadplegen, aanpassen of nieuwe beschikbaarheden doorgeven.

Direct zichtbaar in de planning

Wanneer een medewerker een beschikbaarheid of afwezigheid doorgeeft, is dit meteen zichtbaar in de planning. Zo kan je altijd snel en optimaal plannen volgens de beschikbaarheden van je team.
planning event software

Ziektebeheer

Via ons ziekte overzicht zie je snel wie wanneer ziek is, of ziek geweest is. Er is ook een optie om terug te gaan in het verleden en te filteren op personeel. Een werknemer kan zijn of haar ziekte makkelijk zelf toevoegen via de online tool of via de app.

Enkele tips voor een vlotte verlofplanning

Begin op tijd aan je planning

Zorg ervoor dat je je werknemers tijdig informeert over verlofplanning. Zo vermijd je late, onvoorziene aanvragen, waar je last-minute een oplossing voor moet zoeken. Dat zorgt voor extra stress en tijdverspilling. Bepaal bijvoorbeeld een deadline voor je personeel waarop ze zeker bepaald verlof moet aangevraagd hebben.

Communiceer met je personeel

Het is heel belangrijk op regelmatige basis de verlofplanning mee te geven aan het personeel. Op die manier weten ook zij wie er op welk moment beschikbaar is. De werkplanning kan daarnaar aangepast worden, zo verlies je geen tijd met miscommunicatie.

Zoek op tijd versterking

Merk je achteraf dat er toch meer werk is dan je in eerste instantie dacht, kan je altijd beroep doen op freelancers, interims, flexi-jobs… om even bij te springen. Ook de planning en tijdsregistratie daarvan lukt perfect met Strobbo.

Bepaal minimale bezetting

Sommige periodes kunnen veel drukker zijn voor jouw onderneming dan andere, voorzie dat dan ook in je verlofplanning. Bereken hoeveel mensen zeker ter beschikking moeten blijven om problemen te vermijden. Met een tool als Strobbo krijg je een duidelijk overzicht van je planning en kan je onmiddellijk anticiperen op onderbezetting.

Heb je een vraag over flexibele personeelsplanning?
Wij helpen je graag!