2023 achter de schermen

Naar goede gewoonte nemen we graag een moment om samen terug te blikken op de reis die Strobbo heeft afgelegd in 2023. 💚 Het werd – traditiegetrouw 😊 – een uitdagend jaar, met interne verschuivingen, uitdagende business goals en nieuwe collega’s. Kortom: 2023 heeft ons uitgedaagd, ons laten groeien en heeft ons team samengebracht. Daarom reflecteren we met trots op de prestaties, successen, waardevolle lessen en leuke momenten van het afgelopen jaar.

Kijk je mee met ons achter de schermen in onze eindejaarsblog? Let’s go! 😎

Januari – februari – maart

We beginnen het jaar onmiddellijk sterk, nl. Gille zet zijn eerste stappen in januari als nieuwe CEO bij ons moederbedrijf Protime en Nick neemt er een nieuwe rol op zich als Director Portfolio. 👏

Naast Gille en Nick halen we nog 2 kleppers binnen! Onze nieuwe collega Ella neemt met enthousiasme de verantwoordelijkheid op zich voor de trainingen en begeleiding van nieuwe klanten als Strobbo-consultant.

En onze goedlachse Fien, met haar schat aan Protime-ervaring maakt de switch van Protime naar Strobbo als onze nieuwe project manager.

Zoals elk jaar starten we met een eerste teambuilding oftewel onze Kick-off samen met Protime. Wat houdt zo een Kick-off moment in? Wel, we bespreken kort de cijfers van afgelopen jaar en kijken naar de doelen van het komende jaar. Uiteraard gevolgd door een feestje met eten, biertjes en danspasjes! 😋🍻🎉

Protime NY Event Strobbo

Na de Kick-off kruipt elk Strobbo-team in hun rol en springen we met frisse en goede moed in het nieuwe jaar. Elk team op zijn eigen manier natuurlijk en met hun eigen voornemens! 😊

Development focust op de roadmap die ze willen uitrollen in 2023 en zetten dit om in 2-wekelijkse sprint reviews. Sprint re-watte? 🤔 Sprint reviews! 😁 Elke 2 weken stelt ons technisch team nieuwe realisaties voor aan onze stakeholders (oftewel de Strobbo-consultants). Dit kan gaan over bug fixes, realisaties van de roadmap, … Hierbij gaan de stakeholders door onze tool om te ervaren als klant hoe de nieuwe realisaties aanvoelen. Zo zullen we in 2023 maar liefst 24(!)😲 releases uitvoeren ter verbetering van onze tool.

Team Sales en Operations slaan de handen in elkaar en houden ook elke 2 weken een team meeting om belangrijke topics door te nemen. Ze evalueren hun werking en verbeteren deze constant. Maar daar blijft het niet bij! Het team denkt ook aan persoonlijke ontwikkeling en starten met zijn allen een training van Youco.

En het Marketingteam is al helemaal in hun nopjes want collega Heline maakt de overstap naar het team en gaat als Marketing Ninja onmiddellijk aan de slag. 🥷 Ze kruipen letterlijk de boom in 🌳 en houden een brainstorm dag over hoe ze het jaar 2023 creatief gaan aanpakken en schudden een marketingplan van jewelste uit de mouw.

April – mei – juni

Vanaf mei maakt partnerships actief een deel uit van onze internationale Strobbo strategie en niemand minder dan Thomas pakt de rol van partnership manager op zijn schouder om er een succesverhaal van te maken! 👏 Zijn doel? Dedicated inzetten op partner management oftwel succesvolle samenwerkingen met partners tot stand brengen, onze samenwerkingsprocessen stroomlijnen en relaties onderhouden.

Nog een versterking binnen Strobbo is Niels. Hij neemt de rol van teamlead Sales & Operations op zich en legt zich onder andere toe op het optimaliseren van onze interne processen. En daar blijft het niet bij, hij trakteert het team op heerlijke taco’s. 🌮🤩

Ook in dit kwartaal kunnen we niet achterblijven en komen Charlène, Fenke én Bavo ons team versterken. 🤩

Het is met veel blijdschap dat we Charlène verwelkomen bij Team Strobbo Wallonia. Haar aanwezigheid voegt een stralende glimlach toe aan ons team. Zij verzorgt mee de klantencontacten en sales. We zijn ervan overtuigd dat haar toewijding en charme een positieve bijdrage zullen leveren aan de verdere groei en bloei van Team Strobbo Wallonia.

De volgende collega staat te springen om te beginnen en dat is Fenke, oftewel onze nieuwe Existing Business Accountmanager. Ja, het is inderdaad een hele mond vol, maar achter die titel schuilt een wereld van betrokkenheid en expertise. Zij zal zich intensief bezighouden met onze bestaande klanten en onze relaties versterken door in te spelen op hun wensen en noden.

Last but certainly not least hebben we Bavo. Hij maakt vanaf nu deel uit van het development team in Strobbo als full stack developer. Deze vriendelijke Hasselaar houdt al eens van een pintje en goede muziek and so do we 😁 Tijdens onze padelmomenten blijkt hij een natuurtalent te zijn en verrast hij ons allemaal!

Dit lenteseizoen onthalen we niet enkel nieuwe gezichten bij Strobbo maar zetten we verder in op de ontwikkeling van onze tool.

We zijn actief bezig met het integreren van Strobbo als onderdeel van de Protime-software. Hierbij werken we nauw samen met Protime-collega’s waardoor we een nog betere samenwerking hebben en goed op elkaar kunnen afstemmen. Het is altijd leuk om inzichten van andere collega’s te ontdekken en andere werkwijzen toe te passen. Uiteraard gaat dit gepaard met vele bakjes koffie en veel kleurrijke post-its. Wat maakt dit integratieproject nog leuker? Strobbo-collega Stefan en Protime-collega Bram leerden elkaar kennen op de vorige Protime Teambuilding in Houffalize, totaal onbewust dat ze enkele maanden later een topteam zouden vormen. Tijdens deze teambuilding begonnen ze te praten, vergezeld met een fris biertje, over hoe leuk het wel niet zou zijn als zij zouden kunnen samenwerken en zo van elkaar kunnen leren. It was meant to be. 🤩

Juli – Augustus – September

Wat is een nieuw kwartaal zonder nieuwe collega’s? 😎 We verwelkomen 2 nieuwe gezichten in het Development team 😎. Welkom Martijn en Lukas! Lukas is een enthousiaste junior full stack developer uit het Kempense Balen. Martijn is een senior full stack developer uit Lommel nota bene. Samen vormen Lukas en Martijn een dynamisch duo dat het Strobbo development team weer een beetje groter en veelzijdiger maakt. We kijken uit naar de synergie die ontstaat uit de combinatie van Lukas’ frisse perspectieven en Martijns gevestigde expertise. 😁 En ze verbazen ons al snel met hun nieuwtjes!

Voor het eerst werkt het hele Strobbo-team samen in een Vision-workshop. Op deze dag gaan we samen ontdekken wat de roadmap van 2024 kan inhouden. Omdat dit zo een succes was hebben we een nieuwe werkgroep opgericht over de teams heen om onze Strobbo community te versterken. 💚 Zo blijven we steeds op de hoogte van wat er leeft binnen elk team en waar elk team naar toe werkt. En we gaan zelfs nog verder want het Development-team heeft nu maandelijks Dev Day. Op deze dag geven ze elkaar training, delen ze kennis en wordt er nauw samengewerkt met de Strobbo-consultants.

We hebben al heel veel inspanningen geleverd tijdens dit jaar en de zomer lonkt. 🌞 Elk om de beurt genieten de collega’s van hun welverdiende verlof. Iedereen laadt hun batterij op en met deze hernieuwde energie en enthousiasme zijn we klaar om er samen op de Protime teambuilding nog eens in te vliegen! Dit keer strijken we neer in het nabijgelegen Center Parcs te Lommel, waar we samen met de andere Protime-collega’s een topdag beleven. In het stralende zonnetje nemen we deel aan verschillende – avontuurlijke en minder avontuurlijke – activiteiten. En uiteraard hoort daar een dik feestje bij 🥳

Oktober – November – December

Hét seizoen van de beurzen en events. Allereerst hadden we de 2de editie van de Strobbo Inspiration Day. Deze was een schot in de roos. 🎯 In tegenstelling tot de eerste editie (in Lommel), vindt deze nu plaats in het hoofdkantoor van Protime te Mechelen. Door de centrale ligging hadden we nog meer inschrijvingen dan vorig jaar! Alle aanwezigen gaven het event een goede score (sommige vonden het zelfs zeer goed). We beleefden een heerlijke namiddag waarin we luisterden naar onder meer Eline De Munck van Odettes Lunettes. Maar ook Eline De Munck luisterde naar ons, want een tijdje later nam ze de beslissing om bij Odette Lunettes met Strobbo te gaan werken. Naast Eline, kwam Strobbo-klant Caffe Mundi uit de doeken doen hoe Strobbo kon worden gebruikt in de zaak van Hannah Schultz.

Het is altijd fijn om onze klanten in real life te ontmoeten. 🥰

 

En van het ene succes event glijden we in het andere: Horeca Expo 🥳 Wat een top-editie! Niet alleen konden we fijn keuvelen met onze klanten op de gedeelde beursstand met SD Worx, we konden met onze Sales-collega’s nieuwe connecties maken en boy, oh boy, wat waren wij in ons nopjes met het heugelijke nieuws dat we de Innovation Award voor Technology kregen voor onze AI-planning. Ik hoor je al denken AI? Onze collega Wouter legt dit heel netjes voor je uit in deze korte video.

Horeca Expo 2023

Uiteraard mocht een foto met minister Ben Weyts hier niet ontbreken! 😁😁😁

Onmiddellijk na de Horeca Expo beurs staat het volgende event op de agenda en kan je ons terugvinden op RetailDetailNight.

Maar daar stopt het niet. Richting december laten we ons graag van onze allerbeste kant zien en zetten we ons in voor het goede doel.🥰 Dit jaar kiezen we om de jongens van Beer4Nature een handje toe te steken en hun bossen eens grondig te onderhouden. Zo trekt het development team er een dagje op uit om de bossen op te schonen. En kijk eens naar die blije en voldane snoeten! Een topdag voor iedereen 😁

🌳 Meer nog, we beslissen om geen eindejaarscadeaus aan onze klanten uit te delen, maar in plaats daarvan voor dit budget bomen aan te kopen. In bestaande bossen weliswaar 😁

Ook team Sales & Ops zet zich een dag in voor het goede doel. Zij maken zich nuttig bij De Klimroos, een dienstencentrum voor volwassen personen met een fysieke handicap, een niet-aangeboren hersenletsel en/of een neurologische aandoening.

Met het laatste kwartaal van het jaar verwelkomen we ook onze laatste 2023 collega Nicholas! Ook Nicholas komt het team van Bert (development) versterken. Nicholas maakte deel uit van de .NetAcadamy van Protime en is vanaf november lid van de Strobbo-familie. Ook hij is net zoals Lukas een Junior Full Stack Developer, hij komt niet uit Limburg of de Kempen maar wel vanuit het Vlaams Brabantse Scherpenheuvel-Zichem.

We hebben helaas dit jaar ook afscheid moeten nemen van een enorm vertrouwd gezicht. Jorden, onze onboarding officer en trouwe Strobbo-collega nam in december 2023 afscheid van het team. Met zijn vertrek verliezen we niet enkel een hele hoop aan kennis, maar ook aan sfeer en gezelligheid.

Op de valreep en net voor we de feestdagen inzetten krijgen we nog het heugelijke nieuws dat onze nieuwste collega’s Cami en Dieter het team zullen versterken als Strobbo-consultant en als Account Manager vanaf januari 2024. 🎉 Bovendien start er ook een nieuwe development-collega. Net zoals Nicholas is Yene met trots afgestudeerd van de .NetAcademy.

Wil je meer over hen te weten komen? Volg ons dan zeker op onze socials! Want ook in 2024 blijven wij jullie op onze Instagram, Facebook en Linkedin een beeld geven achter de Strobbo-schermen.

Ben je ook geïnteresseerd om bij ons topteam te komen? Check dan zeker onze openstaande vacatures 😉

2023 in cijfers:

💚Een jaar waarin 250 nieuwe bedrijven van alle groottes zich aansloten bij Strobbo.

💚Een jaar waarin we meer dan 41.500.000 geklokte uren verwerkten en bijna 2.500.000 Dimona aangiftes deden

💚Een jaar waarin we bijna 14.000 support tickets verwerkten

💚Ons team mocht 10 nieuwe collega’s verwelkomen!

💚Een jaar waarin wij een tweede Horeca Expo Innovation award in wacht mochten slepen

💚We pronken met maar liefst 6 ref cases dit jaar. Wil je ze nog even herbekijken? Dat kan hier: Ruba, Van der Valk, Cameleon, Ariane hotel, Versuz en Benelux Food Group

💚Boven al een jaar waar wij bij Strobbo met zijn allen ENORM trots op mogen zijn!

Namens het hele Strobbo team willen we jullie bedanken voor jullie toewijding, vertrouwen en voortdurende steun.

Bedankt om te blijven geloven in onze tool! 🙏

 

Met warme groeten,

Team Strobbo 💚

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!