Rapportage

Heb je geen idee hoe je een rendabele personeelsplanning kan opmaken? Of heb je geen zicht op wat je totale loonkost, het aantal ziektedagen of vakantiedagen van je personeel zijn?

Maak het je gemakkelijk. Met de rapportagemodule van Strobbo heb je alles in direct één overzicht. 

rapportage personeelsplanning

Een greep uit de ondernemingen die de rapportagemodule van Strobbo gebruiken

Wil je weten hoe de rapportagemodule werkt?

Krijg meer inzicht in de realtime prestaties van je team(s)

Je hoeft niet langer data te exporteren of moeilijke draaitabellen te maken. In de dashboards van Strobbo hebben we de belangrijkste data samengesteld om direct de pijnpunten in je personeelsplanning te zien. Zo blijf je de concurrentie een stapje voor.

afbeelding waarin de geklokte uren vergeleken worden met de geplande uren na tijdregistratie

Vergelijk geplande met geklokte uren

Door geplande en geklokte uren te vergelijken, kun je de effectiviteit van je personeelsplanning beoordelen en finetunen. Dit helpt om te zien of er te veel of te weinig uren zijn ingeroosterd. Ook kun je per werkgebied de gepresteerde uren analyseren, zoals die van het zaalpersoneel en de keuken, om eventuele pijnpunten te identificeren en extra personeel in te schakelen indien nodig.

Het dashboard biedt ook de mogelijkheid om meerdere vestigingen te vergelijken en de geklokte uren te filteren op basis van de statuten van medewerkers. Zo kan je bijvoorbeeld zien of studenten een grote bijdrage leveren en of extra aanwervingen nodig zijn om piekperiodes op te vangen.

Analyseer je lonen en loonkost

In dit overzicht krijg je niet alleen een overzicht van je lonen, maar ook van je totale loonkost (loon + andere werkgeverslasten). Je kan in kaart brengen wat de (gemiddelde) (loon)kosten zijn per medewerker, werkgebied, team, maand of vestiging.

Meer nog, je kan ook op statuten filteren, waardoor het mogelijk is om het evenwicht tussen vaste medewerkers, flexijobbers en studenten in kaart te brengen.

Zo heb je in no time een compleet overzicht van je lonen of loonkosten en kan je anticiperen waar nodig.

afbeelding waarin je een overzcith hebt van de lonen en de loonkost

Wil je weten hoe de rapportagemodule werkt?

productiviteit berekenen

Vergelijk met je omzet

Maak een optimale personeelsplanning aan de hand van de geschatte omzet van de dag. De omzet geschiedenis kan opgehaald worden uit het online systeem of uit je kassa, zodat Strobbo een gedetailleerde planningsoptimalisatie kan voorstellen.

Controleer omzet per uur

In het dashboard ‘omzet per uur’ kun je in detail analyseren wat je omzet per uur is. Daarbij kun je ook de personeelskost vergelijken, zodat je goed weet of je op een bepaald moment van de dag al dan niet rendabel was. Je krijgt zo een perfect overzicht van de omzet die jouw zaak heeft per uur. Je kan je omzet per uur ook vergelijken met de personeelsplanning. Zo breng je perfect in kaart wat het rendement van een bepaalde werkdag is.

afbeelding waarin de werkelijke omzet vergeleken wordt met de geplande omzet
afbeelding waarin het ziekteverzuim in horeca of retail wordt weergegeven
afbeelding waarin het ziekteverzuim in horeca of retail wordt weergegeven

Inzicht in ziekteverzuim

Krijg inzicht in het ziekteverzuim van je personeel. Doordat Strobbo ook de loonkost bijhoudt kan je in kaart brengen hoeveel het ziekteverzuim je kost. Zo krijg je waardevolle inzichten in het ziekteverloop van je onderneming en kan je waar nodig ingrijpen.

Je kan ook filteren op ziekte-types, waardoor je bijvoorbeeld weet in welke vestiging de meeste arbeidsongevallen gebeuren. Je kan ook zien op welke weekdag de meeste ziekte-uren werden geregistreerd.

Afwezigheidssaldi raadplegen

Een overzicht van alle afwezigheden op één pagina. Je ziet de verhouding tussen de verschillende types afwezigheid (vakantie, overuren, ziekte, economische werkloosheid, feestdagen, ongewettigde afwezigheden, …).

Je kan ook per gebruiker of per vestiging een overzicht opvragen van alle afwezigheidssaldi. Zo krijg je inzicht in de verhouding tussen de verschillende types afwezigheid en kan je waar nodig bijsturen. Je kan hier ook snel het openstaande vakantiesaldo van je medewerkers zien. 

Payroll

In dit dashboard krijg je meer inzicht in de prestaties van je medewerkers. Zo kan je zien wie er het meest heeft gewerkt per statuut of kan je raadplegen op welke dagen het meest werd gewerkt. Dat kan zowel op individueel niveau, op teamniveau als per vestiging. Je kan ook een overzicht maken van het type werktijd: Zo krijg je een beeld over de verdeling van gewone prestaties, gewerkte zon- en feestdagen of overuren.

Koppel met externe tools

Wil je helemaal tot in detail inzicht krijgen in je data vanuit Strobbo? Dan kan je met onze API-koppeling alle gegevens snel vanuit Strobbo exporteren. Vervolgens kan je je gewenste inzichten snel opzetten in tools zoals Excel of Power BI. Zo kan je eindeloos experimenteren. 

 

Waarom onze klanten overtuigd zijn van de rapportagemodule?

Meer dan 500 klanten maken ondertussen gebruik van de rapportagemodule van Strobbo. Lees hieronder waarom ze zo overtuigd zijn.

Onze klanten vertellen over de rapportagemodule van Strobbo

Heb je een vraag over flexibele personeelsplanning?
Wij helpen je graag!