4 aandachtspunten om eruit te springen als afhaalrestaurant

Overal ter wereld gaat de hospitality sector creatief om met het generen van omzet tijdens de gedwongen lockdowns. Van afhaalmenu’s, bezorgopties tot eigen boxen (lees even ook zeker deze blogpost), alles wordt in het werk gezet om de consument toch een unieke ervaring te bezorgen. Wij sommen in deze blogpost 4 aandachtspunten op die je kunnen helpen om eruit te springen met jouw afhaal.

>  Goede balans tussen bezorgen en diners in jouw restaurant
>  Vermijdt afhankelijkheid van eetmomenten
>  Ga digitaal
>  Biedt waar voor je geld

aandachtspunten

4 aandachtspunten om eruit te springen als afhaalrestaurant

 

1 Goede balans tussen bezorgen/afhalen en diners in het restaurant

Heel wat horeca-ondernemers hadden hun afhaal al in de kijker gezet tijdens de Covid19-crisis. Ondernemers moeten creatief zijn deze tijden. We zien ook nu dat de gemiddelde horeca-ondernemer blijft inzetten op afhaal. Deze afhaal kan namelijk zorgen dat je de minderheid aan couverts kan recupereren. Zo’n 80% van de horeca-uitbaters heeft namelijk minder couverts op dit moment.

Vergeet ook zeker bij de planning niet de afhaalgerechten mee in rekening te houden. Ontdek hoe je efficiënt een budgetproof planning maakt. Heb je nog geen planningstool, dan kan Strobbo jou hierbij helpen.

2 Vermijdt afhankelijkheid van eetmomenten

Door de huidige maatregelen vallen zakenlunches, groepslunches,… allemaal weg. Daarnaast is de snelle koffie to go onderweg naar kantoor ook voor héél wat Belgen ook geen traditie meer.  Zo’n 40% van de consumenten vervangen hun vaste eetmomenten ondertussen ook met tussendoortjes (lees hier het hele artikel). Je moet je als horeca-ondernemer dus inzetten op een ander concept. Het belangrijke is dat je jouw openingstijden gaat aanpassen en eventueel gaat inspelen op “all day” concepten.  Hierbij denken we aan het wijzigen van sluitingsdagen, was je voorheen open op dinsdag, dan kan zondag misschien wel interessanter worden als alternatief.

3 Ga digitaal

Online wordt meer en meer belangrijk, niet enkel denken we hier aan social media, maar ook aan bestelmogelijkheden en loyalty programs. Vooral wanneer je ook afhaal aangaat bieden is het interessant om dit digitaal mogelijk te maken. We weten ook dat spaarprogramma’s echt werken!

We hebben ook nog een blogpost over de QR Menu App geschreven een tijdje terug.

4 Bied waar voor je geld

We merken dat ook de consument zich onzeker voelt over de toekomst, de consument gaat dus meer op zijn centen letten. Belangrijk voor de horeca-ondernemer is dus dat mensen het gevoel krijgen dat ze echt waar krijgen voor hun geld. Zo’n 80% van de consumenten wil dit echt! Hoe je dit doet? Bijvoorbeeld door kortingen te geven, maar ook door waarde toe te voegen of loyalty programma’s te gebruiken. Natuurlijk staan creativiteit en gastvrijheid mee centraal.

Benieuwd hoe je nog je omzet kan verhogen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw horecazaak?

Ontdek Strobbo voor Horeca

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!