Horeca Reboost het belang van een loyalty app

In deze nieuwe reeks webinars gaan we de focus leggen op het heropenen van de horeca  na de covid-19 crisis. We nodigden 5 ondernemers uit om hun tips en ervaringen te delen. In de eerste aflevering hebben we het met Peter Van Praet (van Bavet Spaghetti) over het belang van een loyalty app. Waarom gebruiken we het? Hoeveel extra omzet kan je genereren en voor wie is dit interessant? 

horeca reboost

Horeca Reboost het belang van een loyalty app

Wat is een loyalty app

De loyalty app van Bavet maakt deel uit van de digitale ervaring die Bavet de klanten wil laten ervaren. Het vormt deel van de strategie waarbij je een vriendschapsrelatie aangaat met de klanten. De slogan van Bavet is dan ook niet voor niets “Bavet made for friends”.
Nu kort samengevat is de loyalty applicatie een digitale spaarkaart.

Van een joyn-applicatie naar personalisatie

Bavet werkte samen met het Gentse bedrijf Joyn bij de start van dit verhaal. Op de eerste plaats verzamel je via de Joyn-applicatie punten via een QR-code die kan worden ingescand. De klant kan op zijn smartphone direct controleren hoeveel punten hij/zij heeft verzameld en deze vervolgens inruilen tegen een leuk iets.

De volgende stap in het creëren van de loyalty app ging bij Bavet rond het personaliseren. Hun eigen applicatie bevat niet enkel meer die digitale punten. Je vindt hier ook alle informatie over de diverse vestigingen zoals openingsuren, adres-gegevens, telefoonnummers,… zo hoeft de klant niet op verschillende plaatsen achter informatie gaan te zoeken.

Voor de personalisatie werd er ook samengewerkt met Lightspeed. Het is namelijk enorm belangrijk dat de punten vanuit de kassa direct zichtbaar zijn in de app.

De app is dankzij het spaarsysteem natuurlijk populair, er wordt momenteel zelf geen reclame meer voor gemaakt, de medewerkers communiceren zelf met de klanten over de app.

In de toekomst wil Bavet ook exclusief tickets verkopen voor de events die plaatsvinden in hun restaurants. Nog een extra reden voor de klanten om de applicatie te downloaden.

De voordelen van zo’n loyalty app

Voor Bavet is de applicatie een belangrijk item in hun connectie met de klant. Ze gebruiken de applicatie voor snelle communicatie.
Die snelle communicatie benadrukt nogmaals die band die Bavet heeft met zijn klanten. Het is een echte vorm van community management. En hiervoor maken ze geen gebruik van push notificaties. De klant moet zelf de applicatie openen om alles te lezen en weten. Op die manier komt het allemaal heel natuurlijk over.

Naast communiceren kan je als horeca-ondernemer ook heel wat data verzamelen met zo’n applicatie. Zo kom je te weten welke producten goed scoren in jouw restaurant en welke beloningen de meeste mensen kiezen. In het geval van Bavet kan je dat dan ook nog eens regio-gebonden bekijken.

Uniek bij Bavet

Een klant kan ook feedback geven via de app. Een klant kan een bepaalde QR-code inscannen met zijn smartphone en direct een bepaalde score geven aan diverse items vb. hoe scoorde de netheid van het restaurant… .
Wanneer iemand slechte feedback geeft, neemt Bavet hier die vriendschapsband weer heel letterlijk. Ze geven namelijk extra punten aan die bepaalde klant. Een vriendschap bestaat namelijk uit het opbouwen van een relatie, en die heeft soms nare ervaringen, je moet dus ook als horeca-onderneming iets durven terug geven aan jouw “vriend”.

Het allerbelangrijkste om te onthouden

We beseffen allemaal dat we minder omzet gaan realiseren de volgende maanden. Het is daarom belangrijk om jouw goede klanten te kennen. Weet wie die 10% aan klanten zijn die steeds voor jouw kiezen want zij zorgen voor 30% van jouw omzet. Dankzij een loyalty app gaan mensen opnieuw voor jouw zaak kiezen omdat ze punten verzamelen. Je beloont hen voor hun bezoek en ze zijn geneigd om sneller terug te keren.

Je kan de video hier herbekijken op ons Youtube kanaal, of hieronder.

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!