Guestblog; Veilig maar toch persoonlijk: de digitale menukaart

De laatste keer op restaurant nam uw klant de menukaart door om zijn ‘goesting’ van het moment te bestellen. We mogen nostalgisch blijven, maar vanaf nu moet de menukaart er misschien even anders gaan uitzien… De digitale menukaart is een veilig, persoonlijk alternatief.

digitale menukaart

Veilig maar toch persoonlijk: de digitale menukaart

Noem 2020 gerust het jaar van de digitale versnelling. Vergaderen, aperitieven, maar ook de yogales: je deed het allemaal van achter jouw scherm op zeker vier verschillende apps.
Nu de mensen opnieuw uit ‘hun kot’ mogen komen, zullen zij zien dat ook in het publieke leven de digitale versnelling heeft toegeslagen. De reden is eenvoudig: we moeten contact zoveel mogelijk vermijden om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

In de horeca is het belangrijk de klant een gevoel van veiligheid te garanderen zonder dat ze daarbij de fijne en persoonlijke beleving verliezen. Kiezen voor een digitale menukaart slaat deze twee vliegen in één klap. We zien in het buitenland dat niet iedereen happig is om terug te keren naar de horeca. En op deze manier kan een klant een bijkomend gevoel van veiligheid en controle worden gegeven.

Horeca op de nieuwe manier

 

De klant komt binnen in uw restaurant, schuift zijn voeten onder tafel en scant de QR-code zonder dat hij of zij hiervoor een app moet installeren. Het menu verschijnt op de smartphone en de klant scrollt hierdoor. Dit is het gebruiksvriendelijke concept dat een collectief jonge ondernemers uit Gent lanceerden QR Menu App.

Van start in minder dan tien minuten

In minder dan tien minuten zet je als horecazaak deze digitale menukaart op. Je importeert je gegevens uit jouw kassasysteem, vertrekt op basis van een voorbeeldmenu, geeft alles handmatig in of laat het menu opzetten door het team van QR-Menu App.

Het menu pas je aan naar jouw wens op elk moment van de dag. Of er nu een gerecht (tijdelijk) niet meer beschikbaar is of je graag dagelijks verandert. Klanten hebben nu echt alle info op zak, want jij kan aangeven welke gerechten bijvoorbeeld vegetarisch of glutenvrij zijn. Ook meer exotische allergenen zoals lactose, soja en pindanoten vinden hun plaats in jouw menu  En jouw passie voor de keuken laat je doorsijpelen in fijne beschrijvingen die je per product kan toevoegen. De ideale wijn bij dat gerecht of die “suggestion à la minute” krijgen zo sneller dan ooit de aandacht die ze verdienen.

Meer opties dan enkel het menu

Zijn de gasten fan? In dit menu kunnen ze jouw zaak liken en volgen op sociale media. Voor jou betekent dit een nieuwe troef in je communicatieplan want ook jij kan dit menu delen op jouw sociale media of integreren op jouw website. Klanten kunnen al beginnen watertanden nog voor ze een voet bij jou hebben binnen gezet.

Ook info van klanten kan met de QR Menu App worden opgevraagd en bijgehouden om in het uiterste geval door te geven aan de contactspeurders en natuurlijk voor je eigen marketing.

What’s next?

 

Dit is een eerste stap. ‘Binnen enkele weken zal het mogelijk zijn om via de digitale menukaart te bestellen en te betalen. Nu focussen we nog op persoonlijke communicatie bij de bestelling, op een veilige afstand weliswaar. Maar we krijgen veel vraag van zaken die hogere volumes draaien of een jongere generatie klanten aanspreken om het volledige bestelproces te digitaliseren.’ Zo klinkt het bij oprichter Maximiliaan Devloo.

Om op de hoogte te blijven van wat het QR-Menu Team nog allemaal van plan is in de horecawereld, volgt je best het laatste nieuws op hun blog.

Zin om van start te gaan? Je kan hier een gratis testperiode starten!

Geschreven door Maximiliaan Devloo, founder van QR Menu App. Het team van QR Menu App (MDware) is reeds vele jaren een vaste partner voor Horecazaken en Retailers. Samen met partners als Lightspeed werden enkele honderden horeca- en retailzaken begeleid bij de opstart of professionalisering. MDware ontwikkelt ook software voor de horeca en retail. Zeker gedurende deze moeilijke periode proberen we met 7/7 support ervoor te zorgen dat alle zaken goed terug kunnen heropstarten.

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!