7 leuke take-aways die jou inspiratie geven!

We zijn enkel maanden verder, 13 maart ligt een hele periode achter ons en we zien meer en meer restaurants een take-away aanbieden. Sommige frituristen hielden hun deuren open, andere restaurants schakelden direct over op een take away-menu en ondertussen springen nog meer restaurants op de kar. Wij houden van dat enthousiasme én wij willen de horeca steunen. Vandaar dat wij de mooiste initiatieven op een rijtje zetten. Ontdek hier 7 leuke take-aways die jou inspireren.

7 leuke take-aways

7 leuke take-aways die jou inspiratie geven!

1) AIRrepublic genieten op hoog niveau

Heb je behoefte aan een sterrenmaaltijd dan kan je vanaf 1 mei bestellen bij AIRrepublic van Sergio Herman. Je kan een menu (veggie of gewoon) bestellen voor een aangename prijs. De veggie menu komt op €60 p.p voor een 4-gangen menu en €78 p.p voor hetzelfde maar dan met vis. Ideaal om toch een onderscheid te maken tussen het weekend en de werkweek. Of gewoon als je echt nog eens verlangt naar een sterrenmenu! Naast het menu zijn er ook croques en kroketten te verkrijgen, deze zijn natuurlijk betaalbaarder. Een lekker snackje, maar dan van een hoog niveau en voor iedereen.

Zin gekregen om te bestellen? Klik even hier. Hou hun Instagram-pagina (@airrepublic) in de gaten voor meer updates.

7 leuke take-aways

2) “Stay as long as you want at home” met Graanmarkt 13

Graanmarkt 13 chef Seppe Nobels had al enkele leuke filmpjes op zijn Instagram stories geplaatst (volg even hier) en toen kwam er ook een take-away menu van het groentenrestaurant aan. Je krijgt het menu aan je deur geleverd (indien je in Antwerpen woont) en krijgt daarnaast instructies rond opwarmen en dresseren. Bestellen kan via de online webshop van Graanmarkt 13.
7 leuke take-aways

3) De Foodbox van L-E-S-S

We zetten hier een andere topper in de kijker namelijk L.E.S.S  van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Zij introduceerden een foodbox voor moederdag. Je krijgt een 4 gangen menu voor de prijs van €69 (per persoon), hierbij kan je nog extra champagne of wijn bestellen. Elk gerecht komt met een instructiefiche zodat je zelf aan de slag kan gaan thuis.

7 leuke take-aways

Niet enkel de meer “bekende spelers” lanceren moederdagboxen. Lokaal in Westerlo hebben we Het Komfoor, die een heerlijke Moederdag-box lanceren. Daarnaast zorgen ze elke week voor een nieuwe afhaalmenu!

4) Pintjes van De Koninck

Deze hadden we allemaal niet zien aankomen de take-away van brouwerij De Koninck. Ook de stadsbrouwerij van De Koninck moest noodgedwongen zijn deuren sluiten. Je kan echter de pintjes nog wel thuis geleverd krijgen. Ze bieden 4 bier-pakketten aan om thuis te genieten, van de ” 2 liter Bier Plezier” voor €18, tot de “Amaai dat smaakt naar meer” voor €40. De pakketten zijn een echte schot in de roos en waren in no-time uitverkocht.

7 leuke take-aways

En we zien ook dat tal van wijnhandelaars in de buurt overgeschakeld zijn op een online-bestelsysteem. Waarbij er vanaf een bepaald bedrag gratis binnen een straal van X-aantal kilometer wordt geleverd. Daarnaast zijn we ook al een café (De Kip van Angèle) tegengekomen dat weekend-bags aanbiedt om af te halen. In zo’n pakket zitten flesjes streekbier, een flesje wijn en natuurlijk chips en nootjes.

7 leuke take-aways

 

5) Een discoparty met Otomat

Otomat sloot eerst de deuren, maar schakelde een versnelling hoger toen ze terug opende. Hun instagramfeed is always on point (volg even @otomatnotomat) maar ook hun initiatieven geven je zeker inspiratie. Gisteren organiseerden ze een “discoparty” met een livestream vanuit de Otomat in Brussel. Je hebt misschien niet het marketing-budget van een Otomat, maar je krijgt gewoon zin om iets te ondernemen door hen te volgen. En ja die “share your homeparty and make a chance to win an restaurant voucher”, die brengt na deze hele crisis ook direct mensen richting jouw zaak. Plus elke tag is gratis reclame.

7 leuke take-aways

 6) Bavet voor in jouw diepvries

Spaghetti maken kunnen ze als de beste, maar ook voor inspiratie moet je zeker Bavet volgen (Klik hier even voor de Facebooklink). Naast gewone take-away bieden ze namelijk ook hun sauzen aan in grote porties. Bestel jouw favoriete Bavet-saus en krijg het geleverd via de Bavet Camionet. 

Heb jij zo’n signature dish dat je in bulk kan aanbieden aan jouw klanten? Het is misschien het overwegen waard.

Geen zin in spaghetti? Ook The Foodmaker levert zijn gerechten aan huis met hun Vedge-bags. Die we al uitgebreid hebben getest en goedgekeurd. Een gezond alternatief voor als je een drukke dag achter de rug hebt.

7 leuke take-aways

 

 7) De automaat van La Tierra

Jullie denken misschien dat ik hier enkel de grote spelers ga noemen, maar nee hoor. Ook lokaal hebben we hier een geweldig voorbeeld. La Tierra  is een foodbar gevestigd in Eindhout (Laakdal), maar biedt zijn gerechten ook extra aan in een automaat in Geel. Daarnaast hebben ze er natuurlijk ook eentje voor hun deur staan. Ze vullen hun automaat vaak met “too good to go“, zo voorkom je voedselverspilling en wat je verkoopt komt toch nog extra in kassa.

7 leuke take-aways

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!