4 tips voor het beheren van meerdere vestigingen

Wanneer jouw cijfers op orde zijn en de vraag naar jouw producten/concept steeds toeneemt, kan je beginnen met nadenken over een nieuwe vestiging. Dit zorgt niet alleen voor meer omzet, brand awareness en groei, maar het brengt ook extra bedrijfsprocessen met zich mee. Wij willen jullie met deze blog enkele tips meegeven voor het beheren van meerdere vestigingen. 

>  Het juiste personeel
>  In elke vestiging dezelfde service
>  Extra administratie
>  Wees bereikbaar

 

vestigingen

 

4 tips voor het beheren van meerdere vestigingen

 

1. Het juiste personeel

 

Als je meerdere vestigingen wil beheren kan je natuurlijk niet in elke vestiging zelf aanwezig zijn als zaakvoerder. Het is van cruciaal belang dat je daarom het juiste personeel vindt. Jouw personeel draagt namelijk bij aan het succes van jouw huidige en toekomstige vestigingen. Ze staan namelijk in direct contact met de klant. Een goed personeelslid is niet alleen vriendelijk, ze zijn ook gedreven en willen voor jou werken. Het zijn mensen die jouw organisatie mee dragen naarmate je groter wordt. Daarnaast is het belangrijk dat jouw personeel niet alleen mee kan denken, maar ook mee kan groeien. Meer dan 80% van de werkgevers heeft grote moeite om de juiste mensen aan te trekken. In deze blogpost kan je vinden hoe je toch een aantrekkelijke werkgever kan worden.

Ga je een vestiging openen in een stad waar niemand van jou of jouw concept heeft gehoord, dan kan het best moeilijk zijn om die gedreven personeelsleden te vinden. Investeer zeker in social media, maar ook in offline campagnes zoals raamstickers en flyers.

 

2. In elke vestiging dezelfde service

 

Bij het openen van een nieuwe vestiging mag je niet al jouw aandacht en resources op 1 vestiging richten. Je moet ook zorgen dat je huidige vestiging(en) net zo winstgevend blijven en ook kunnen groeien. Je klanten verwachten ook in de diverse vestigingen dezelfde service. Klantenbinding blijft voor elke retailer van enorm groot belang. Factoren die bijdragen aan een succesvolle klantenbinding zijn service en engagement van het personeel.

Wil je een vestiging extra in de kijker zetten, denk dan even na welk soort event je kan organiseren in jouw winkel. Zo maak je direct contact met jouw klanten en heb je ze al voor een groot deel gebonden.

Wanneer je data wil gaan verzamelen van jouw klanten dan kan dat het best via een loyaliteitsprogramma (wat niet alleen kan in de horeca, maar ook in de retail).

 

3. Extra administratie

 

Je krijgt er een hoop extra werk bij, niet alleen de boekhouding, maar ook de voorraad, en natuurlijk het personeelsbeheer. Wanneer je het over de personeelsplanning hebt, kan je natuurlijk rekenen op Strobbo. Je kan je teams niet alleen plannen in functie van hun beschikbaarheid, je houdt ook een overzicht van de geregistreerde tijden en dankzij de rapportage module heb je een idee van het ziekteverzuim en de productiviteit.

Daarnaast willen we benadrukken dat de voorraad in alle vestigingen van belang is. Je wil namelijk een klant niet een “nee” geven wanneer hij/zij vraagt of een product nog in stock is. Wanneer je vestigingen zich dichtbij elkaar bevinden kan je het product nog snel regelen, maar wanneer dit niet het geval is, stijgt de kans dat de klant het item elders gaat kopen.

Heb je meerdere vestigingen? Denk er dan ook goed over na dat je in elke vestiging gaat werken met dezelfde systemen. We hebben het hier niet enkel over onze eigen tool, maar bijvoorbeeld ook over het kassasysteem en de boekhouding. Werk je in vestiging A met kassasysteem X, kies daar dan in vestiging B ook voor.  Wanneer je met diverse systemen gaat werken, gaan deze vaak niet koppelen en heb je dus ook hoop extra manueel werk.

 

4. Wees bereikbaar

 

Je moet zowel voor jouw klanten als voor jouw personeel bereikbaar blijven. Jij bent namelijk het aanspreekpunt voor hen. Probeer je tijd goed te verdelen tussen de diverse vestigingen, en houdt altijd controle over alle processen binnen jouw bedrijf. Dit zorgt ervoor dat jouw personeel ook scherp blijft en zo worden fouten vermeden. 72,2% van de werknemers stelt ook directe feedback op prijs, in plaats van een jaarlijks functioneringsgesprek. Dit is echter alleen iets dat je kan doen wanneer je toch voldoende tijd neemt om in elke vestiging aanwezig te zijn.

 

Benieuwd hoe je jouw personeel flexibel kan inplannen en zo jouw omzet kan verhogen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw retailzaak?

Ontdek Strobbo voor retail

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!