ROBO, research online, buy offline, de trend

Consumenten lezen online reviews, blogs, user-generated content vooraleer ze een beslissing maken over hun aankoop. Eénmaal ze die beslissing gemaakt hebben gaan ze toch nog naar de fysieke winkel om de aankoop te maken. Zo’n 82% van de kopers raadplegen online informatie vooraleer ze het in de winkel gaan kopen (aldus dit artikel). Vooral bij de y-generatie (25-34 jarigen) is dit een trend. Zo’n 54% van hen doet het.  Wij geven je tips om in te spelen op de ROBO-trend en klanten in-store te lokken. 

>  Bied de mogelijkheid een afspraak te maken
>  Vereenvoudig aankopen en retouren
>  Kies een leveringssysteem
>  Synchroniseer de voorraad

ROBO

ROBO, research online, buy offline, de trend

De top 7 ROBO producten zijn op de eerste plaats natuurlijk huishoudelijke elektronische apparaten (58%), daarna volgt electronica (54%) en verrassend genoeg staat herenkledij met 49% op de 3de plaats. Op de vierde plaats zien we speelgoed (44%) en vervolgens automotive (40%), beautyproducten (26%) en meubels (19%). (aldus dit artikel).

77% van de Belgische consumenten wil voor hij/zij iets koopt nog steeds het product passen of aanraken. 74% wil zelf meer betalen in een fysieke winkel, ook al kan het product online goedkoper worden gekocht. (aldus dit artikel)

Bied de mogelijkheid een afspraak te maken

Het aanbieden van de mogelijkheid aan klanten om jou persoonlijk te ontmoeten heeft een enorm toegevoegde waarde. Bij persoonlijk contact kan je makkelijker de behoeftes van de klant identificeren en jouw expertise delen. Daarnaast kan je ook direct tonen hoe een product werkt. Jouw expertise zorgt ook voor een vertrouwensrelatie met jouw klanten en op basis hiervan kan je de loyaliteit beïnvloeden van jouw klanten.

Het loont dus om op jouw website de mogelijkheid aan te bieden om een afspraak in te plannen in jouw winkel.  Zo geef je jouw klant al direct een persoonlijke ervaring en lok je hen naar de winkel.

Vereenvoudig aankopen en retouren

Het makkelijkste om je klanten in-store te lokken is de online aankoop laten ophalen in de winkel. Daarnaast moet je in-store echt de klanten de beste ervaring bieden. Je moet jezelf een positief merkimago geven.
Hetzelfde geldt voor retouren, ook van online aankopen, in jouw winkel. Je geeft de klant de kans en de keuze om een ongeschikt artikel ter uilen voor een ander item in jouw winkel. Je hebt hierdoor de klant al naar jouw winkel kunnen brengen, de kans is hierdoor ook groter dat ze bij jouw impulsaankopen maken.
Daarnaast gaat een klant die goed geholpen wordt altijd sneller voor jou kiezen in de toekomst.

Kies een leveringssysteem

Een leuk voorbeeld is hier het leveringssysteem van Ikea. Wanneer je hier kiest voor aan huis levering, betaal je op basis van het gewicht van de bestelling, maar ook kosten voor de mankracht. Als je zelf naar Ikea gaat en het meubelstuk zelf naar de bezorgdienst in de winkel brengt, zijn er geen extra kosten. De kans is echter wel groot dat er wat extra items in jouw winkelwagen belanden.

Dit is de slimste manier om shoppers een reden te geven om toch bij jou te komen.

Synchroniseer de voorraad

Wanneer je gaat inzetten op de omnichannel verkoop hou je er dus best rekening mee dat jouw voorraden kloppen. Zowel online als offline. Het best integreer je dus alles in 1 platform. Zo kan je op jouw website aangeven hoeveel resterende items er nog in voorraad zijn. Heb je meerdere vestigingen, dan kan je zelf toevoegen in welke winkel ze nog beschikbaar zijn.

 

Benieuwd hoe je nog je omzet kan verhogen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw retailzaak?

Ontdek Strobbo voor retail

 

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!