5 tips om de omzet van jouw hotel te doen stijgen zonder extra gasten

Een hotel is tegenwoordig meer dan “een plaats om te overnachten”. Hoteliers concurreren tegen Airbnb en werken meer en meer op de beleving van de klant in hun hotel. Van het aanbieden tot een sterrenmenu tot het voorzien van een vergaderruimte, wellness en fitness-zaal.
In deze blogpost geven we jou enkele tips om de omzet van jouw hotel te doen stijgen, zonder dat je hiervoor extra gasten moet aantrekken of kamers moet bij maken. 

>  Zorg voor een fitnessruimte en meer 
>  Alles is te huur, echt alles 
>  Flexibele check-out 
>  Een loyalty programma
>  Open pricing

hotel

5 tips om de omzet van jouw hotel te doen stijgen zonder extra gasten

1. Zorg voor fitnessruimtes en meer

Wanneer je als hotel meer services gaat aanbieden kan je jezelf onderscheiden van het aanbod op Airbnb. Heb je de ruimte en de mogelijkheid investeer dan al zeker in een fitnessruimte. Hotels in het Midden Oosten hebben standaard een gym. Heel wat expats nemen een gym-abonnement in een hotel in plaats van in een fitness.

Je kan bijvoorbeeld ook investeren in een wellnessruimte, cleaning service, shuttle services naar een stad dichtbij of een winkelcentrum. Hou zeker rekening met wat er in de omgeving van jouw hotel leeft en speel hier op in.
Iets wat elk hotel kan aanbieden is een “snelle laundry service”, waarbij gasten hun kledij kunnen deponeren en het de volgende of mogelijks dezelfde dag nog terug krijgen.

2. Alles is te huur!

Heb je al hotelier ongebruikte parkeerplaatsen dan kan je deze misschien te huur aanbieden. Dit kan ook gelden voor lege ruimtes in jouw hotel.
Richt jouw lege, ongebruikte zaal in tot een vergaderruimte of flex-kantoor. Je dient dit wel even in de kijker te zetten op jouw social media en website, daarna gaat de bal aan het rollen.

Heb je er al eens aan gedacht dat jouw hotel misschien wel de perfecte plaats is voor het houden van seminaries? Bovendien kan je met de organisatoren een pakket uitwerken waarbij een deel van de gasten gebruik kan maken van de kamers.

3. Flexibele check-out

De tijd tussen de check-out en check-in heeft vak een tijdsverschil van 7 uur. Dit is vaak veel te lang om enkel de kamer te poetsen. Gebruik daarom upselling technieken voor early check-ins en late check-outs. Je gaat merken dat héél wat klanten hiervoor bereid zijn om extra te betalen.
Stel je voor dat op 1 dag gasten zowel de early check-in als late check-out nemen, dan heb je dubbele inkomsten op 1 kamer.

Daarnaast blijft het nog steeds belangrijk dat inchecken en uitchecken vlotjes verloopt. Consumenten vinden dit nog steeds een enorm belangrijk punt.

4. Een loyalty programma

Dankzij de huidige technologie kan je makkelijk het bookingverleden van jouw klanten bijhouden. Zorg ervoor dat klanten die regelmatig langskomen ook een reden hebben om weer voor jouw hotel te kiezen in de toekomst.  Denk hierbij aan een gratis upgrade, een korting voor in het restaurant, een gratis wellness-moment,… . Genieten ze bijvoorbeeld van dit laatste, dan boeken ze het er volgende keer misschien gewoon bij. Bovendien haal je hier het meeste uit door op maat gemaakte marketingmails naar jouw klanten te sturen. Zo zorg je ervoor dat je klanten niet zelf op zoek gaan maar gewoon voor jou kiezen.

Denk er ook over om een echt spaarprogramma op te zetten voor jouw klanten waarbij ze punten krijgen bij elke overnachting. Communiceer hier ook duidelijk over, zeg bijvoorbeeld bij de check-out ” ah, u heeft x-aantal punten, nog x-aantal te gaan tot je… “.

5. Open pricing

Om hiermee volwaardig aan de slag te gaan moet je zorgen dat je weet bij welke prijsklasse het meest geboekt wordt. Je moet de kamers niet onder de prijs verkopen. Standaard ga je met dit systeem altijd werken met de BAR of Best Available Rate. Daarnaast hou je ook vast aan bepaalde intervals. Bijvoorbeeld een standaard kamer kost altijd 20% minder dan een upgrade. Bij elke aanbieding hou je rekening met de BAR en mag je hier dan 10-20% onder gaan.
Meer over de open pricing vind je in dit artikel.

 

 

Benieuwd hoe je jouw personeel flexibel kan inplannen en zo jouw omzet kan verhogen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw horecazaak?

Ontdek Strobbo

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!