6 tips om meer mensen te bereiken met jouw vacature

Door de lange horeca-sluiting zien heel wat horeca-uitbaters hun personeel uitwijken naar andere sectoren. Misschien behoor jij tot die groep van werkgevers? Daarnaast kan deze blogpost ook interessant zijn voor in de toekomst. We gaan je namelijk 6 tips geven waarmee je meer mensen kan bereiken met jouw vacature. Verder loont het ook steeds om te blijven investeren in jouw werknemers, mogelijk kan een extra opleiding ook heel wat doen voor jouw personeelspuzzel. 

>  De website van de VDAB
>  Zoek gespecialiseerde vacturewebsites
>  Jouw eigen website en social media
>  Facebookgroepen
>  Betrek jouw medewerkers
>  Stagiairs en IBO’ers

6 tips

 

6 tips om meer mensen te bereiken met jouw vacature

 

De website van de VDAB

De website van de VDAB is de eerste plaats waar je jouw vacature moet op plaatsen. Het is niet enkel gratis, het is ook de grootste en enige officiële jobsite in Vlaanderen. Klik maar even op deze link om jouw eerste vacature te plaatsen.

De databank van de VDAB bevat zo’n 180 000 CV’s waar je ook kan in zoeken. Zo kan je filteren op de gewenste studie, beroep, regio,… . Bovendien wordt de website van de VDAB ook gebruikt door outplacementbegeleiders en jobcoaches die werkzoekende begeleiden.

Gratis, een groot bereik en je kan zelf ook kandidaten mailen, de ideale eerste stap!

Zoek gespecialiseerde vacturewebsites

Net zoals voor elke sector heb je ook voor de horeca gespecialiseerde jobwebsites. De bekendste voor de horeca specifiek zijn Jobkitchen, HorecaTeam, Jobhotel, MisterHoreca, Horecapartners, … .
Opgelet in tegenstelling tot de VDAB is het plaatsen van een vacature niet altijd gratis. De grootste win is natuurlijk dat de bovenstaande namen al gekende klassiekers zijn in de horecawereld.

Jouw eigen website en social media


Je eigen vacature op jouw website plaatsen heeft enkel voordelen. Je bereikt namelijk niet enkel jouw klanten met jouw website maar ook mogelijke kandidaten. Daarnaast is jouw website jouw visitekaartje, het toont direct wat voor onderneming je bent. Jouw potentiële kandidaten krijgen dus ook direct een idee van jouw onderneming. Gebruik daarom niet enkel jouw website voor de praktische informatie over jouw zaak, maar post er ook vacatures op en beeldmateriaal. Toon jouw team, vertel jouw verhaal, verte jouw toekomstplannen,.. .

En wanneer je toch bezig bent kan je ook best jouw vacature op jouw social media plaatsen. Net zoals jouw website bepaalt jouw social media mee de branding van jouw zaak. Sfeerbeelden van het team kunnen potentiële kandidaten over de streep trekken wanneer ze twijfelen.
Gebruik hashtags zoals #horecajobs, #horecavacatures en ontwikkel een template in de gratis tool van Canva.

Facebookgroepen

Naast jouw eigen Facebook als communciatiekanaal voor jouw vacature is het ook aangeraden om lid te worden van interessante Facebookgroepen. Je kan met jouw eigen account volgers bereiken, zeker wanneer je jouw post gaan sponsoren, maar ook via groepen kan je nogmaals meer mensen bereiken. Hoe meer mensen je kan bereiken, hoe meer potentiële kandidaten je bereikt.

Zoek naar Facebookgroepen die zich specifiek richten op jobs vb “Werken in …. ” of ” Horecajobs”. Hierin mag je vaak gratis jouw vacature plaatsen.

Betrek jouw medewerkers

 

Wanneer jouw werknemers tevreden zijn, zijn het de beste ambassadeurs voor jouw onderneming. Mond-aan-mondreclame is de meest efficiënte manier van reclame voeren. Misschien kennen jouw werknemers wel potentiële kandidaten. Vraag hen dus zeker om de vacature mee te verspreiden. Je kan ook gewoon jouw medewerkers betrekken in een creatieve campagne ter promotie van de vacature.

Stagiairs en IBO’ers

 

En natuurlijk zijn er ook heel wat stagiairs en IBO’ers die op zoek zijn naar een plek waar ze zichzelf en hun skills verder kunnen ontplooien. Investeren in een stagiair of werkstudent kan lonen voor de toekomst. Bekijk dus zeker of je niet kan samenwerken met scholen of opleidingscentra in  jouw buurt.

 

Benieuwd hoe je jouw personeel hun beschikbaarheid laten doorgeven en het werkgeluk boosten?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal op basis van de beschikbaarheden van jouw personeel. Vul lege momenten op met open werktijden, die je makkelijk kan verzenden met 1 druk op de knop.

Ontdek Strobbo voor de beschikaarheid van jouw personeel

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!