Video: Out of the box marketing met Joachim van Ellis

Joachim is de marketingdirector van Ellis Gourmet Burger. Een goede marketing start altijd met een goed verhaal, vertel het op de juiste manier en aan de juiste doelgroepen. Zo is Ellis een early adapter wanneer we over premium burgers spreken. Kwaliteit is de eerste driver en die komt terug in elke communicatie. Daarnaast is data (of Knowledge) altijd de start van de marketing. Een strategie, waar je de nodige kennis voor nodig hebt en je moet weten waar je naartoe wil.

>  Wie is Ellis?
>  Key point nummer 1 = het verhaal
>  Key point nummer 2 = de data!
>  Enkele leuke voorbeelden
>  De Beyond Burger maakt zijn intrede
>  Hoe zit het met de jeugd?

marketing

Video: Out of the box marketing met Joachim van Ellis

Wie is Ellis

Ellis is een internationale speler met 6 vestigingen in Nederland en 3 in Frankrijk, en dan mogen we ook niet de 15 vestigingen in België vergeten. Ze zitten in de volgende groeifase en zijn aan het bekijken welke stappen ze kunnen ondernemen. Joachim werkte vroeger als accountmanager bij een reclamebureau en maakt sinds 2 jaar deel uit van het Ellis Gourmet Burger team. Het concept Ellis bestaat zelf ondertussen al 8 jaar.

Key point nummer 1 = het verhaal!

Ellis heeft een mooie verhaal,  ze waren de eerste premium-burger gaan halen. Ze hebben een eigen versie gemaakt van de premium-burgers die vooral in New York gekend waren. Ze hebben er hun versie van gemaakt, een betere burger, een lekkerder broodjes, leuke toppings. Er zitten waarden aan verbonden, zo zal de kwaliteit altijd driver nummer 1 zijn.

Key point nummer 2 = de data!

Maar data (of knowledge) is heel belangrijk, marketing draait niet enkel om creativiteit. De creativiteit is vaak de output van de strategie die erachter zit. Denk altijd goed na over wat je wil meten. Marketing is geen jungle, je moet gaan nadenken wat je doel is en wat je wil bereiken. Wil je dat meer mensen je brand leren kennen? Of ga je inzetten op meer sales? Waar verlies je sales en hoe kan je dit aanpakken. Breng al jouw parameters in kaart.

Zet voor jezelf dus zeker volgende vragen op een rijtje:

– Wat is jouw verhaal?
– Waar wil je naar toe?
– Wat wil je bereiken?
– Hoe ga je naar jouw doelen?

Enkele leuke voorbeelden

Die data kan je analyseren en pijnpunten kan je direct aanpakken. Zo zal Ellis geen kortingen geven omdat ze zich als “premium” willen blijven uiten. Ze bieden bijvoorbeeld wel “deals” zoals een lunch deal. Hierdoor lok je bijvoorbeeld klanten op slechtere momenten.

Wil je de prijs van een ticket omhoog brengen dan kijken we eerder naar dessertjes, appetizers, … en point of sales materiaal. Speel met een menukaart, verander deze naar de diverse momenten en schuif naar voor op wat je wil werken.

Zo zie je maar dan on- en offline beide nog enorm belangrijk zijn in de horeca.

De Beyond Burger maakt zijn intrede

Ook Ellis volgt de plantbased trend, sinds kort hebben zijn de Beyond Burger van de start up Beyond meat op hun kaart. Een plantbased burger die gezond, volledig vegan en lekker is. Joachim heeft een jaar geleden de eerste samples geproefd en ze waren er allemaal van overtuigt dat dit een top alternatief was. Ellis was de eerste Belgische zaak die deze burger op de kaart zet. Het vraagt dus ook om een gedurfde campagne en ze lanceerden een blind test. Ze hebben mensen een Beyond Burger voorgeschoteld zonder dat ze hier van op de hoogte waren. Ze hebben een leuk filmpje van gemaakt dat je hier kan bekijken.

Ellis is niet zomaar hier mee gestart, ze zijn hier gestart vanuit het verhaal zowel de maatschappelijke trend maar ook het verhaal van Beyond Meat.

Hoe zit het met de jeugd?

Een merk van 8 jaar oud, is dat nog wel hip? Wie is onze doelgroep die onze weekomzet kan doen stijgen? Natuurlijk heeft een student niet al te veel geld en toch wil je die premium-image niet kwijt. Zo bieden ze momenteel de student-combo van burger en frietjes aan voor €10. Dit gebeurde niet gewoon via social media, het team van Ellis Gourmet Burgers is gaan flyeren, heeft affiches geplakt en veranderd door de week hun stoepborden op het perfecte tijdstip.

De beste tip voor de starter: probeer iets te vinden dat uniek is en dat jouw verhaal uniek maakt. Hiervoor moet je niet een heel nieuw product ontwikkelen of een nieuw concept te ontwikkelen. Zorg er gewoon voor dat je er uit springt, dat je een speciaal verhaal brengt.

Een andere tip, advertenties zijn niet altijd de beste optie, vaak zijn deze enorm duur, mensen die bijvoorbeeld een magazine lezen hebben niet direct honger. Kan je dan niet beter investeren in een Google campagne? Want wat doet iedereen als ze honger hebben? Googlen naar de beste plek toch!

Je kan de video hier bekijken op Youtube.
De podcast vind je terug op spotify

 

 

Benieuwd hoe je jouw personeel flexibel kan inplannen en zo jouw omzet kan verhogen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw horecazaak?

Ontdek Strobbo

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!