Video: Hoe vind je de juiste mensen met Jan van Foubert

Jan van Foubert ijs neemt jullie mee in de wereld van de Hiring. In de drukke periode werken er per dag 200 personen, wat de nodige problemen met zich meebrengt. In België zijn seizoensarbeiders moeilijk in te schakelen, daarom dat de focus bij Foubert ligt op flexi’s en studenten. Ongeveer per jaar komen er 30 à 50 nieuwe personen. De gemakkelijke profielen vinden ze op social media. Afhankelijk van het profiel spenderen ze er een budget aan of niet. Maar ook intern werken ze enorm aan hun HR, iemand die fulltime bezig is met het zoeken van goede profielen.  

>  Wie is Jan en Foubert
>  Gebruik maken van goedkopere statuten
>  Inzetten op Facebook
>  Hou je personeel gelukkig

foubert

Video: Hoe vind je de juiste mensen met Jan van Foubert

Wie is Jan en Foubert?

Foubert maakt en verkoopt ijs, ze zijn 9 jaar geleden begonnen in Sint- Niklaas, ze zitten ondertussen ook op de Grote Markt in Antwerpen en hebben 14 ijskarren rond rijden. Foubert Ijs is enorm digitaal, zo hebben ze een app ontwikkeld die mensen kunnen gebruiken om de ijskar te “roepen” wanneer deze passeert in de buurt. Jan heeft deze app trouwens samen met een vriend gemaakt, impressive dachten wij alvast. Maar die app is niet het belangrijkste, bij Foubert werken zo’n 200 personen in het hoogseizoen. In tegenstelling tot in het buitenland is het in België heel moeilijk om met seizoensarbeiders te werken. Hun focus ligt dus voornamelijk op flexi’s en studenten.

Gebruik maken van goedkopere statuten

Hoewel er vaak mensen terugkeren na een jaar verlies je natuurlijk ook elk jaar weer krachten. Dus elk jaar staat Foubert voor de uitdaging om nieuwe mensen te vinden. Per jaar tellen ze hier ongeveer 40 à 50 nieuwe mensen. De goedkoopste manier om reclame te maken, maar ook om mensen te vinden blijft Facebook. Ze hebben ook een enorm populaire facebookpagina, Foubert telt zo’n 45 000 volgers, wat een groot aantal is. Afhankelijk van het profiel dat ze zoeken wordt er beslist om geld uit te geven aan de post of niet. Voor studentenjob wordt dit bijvoorbeeld niet gedaan, op de eerste dag van de post komen er vaak al meer dan 100 CV’s binnen bij Foubert. Iets waar andere werkgevers enkel van kunnen dromen. Voor moeilijkere profielen, vaste medewerkers, gaat men hier ongeveer tussen de €50 à €100 spenderen.

Inzetten op Facebook

Wanneer Jan een add doet op Facebook gaan de mensen altijd door naar de website. Hier vullen ze een formulier in. Facebook gaat dan zoeken achter gelijkaardige profielen. Daarnaast kan je perfect de locatie bepalen zodat je niet buiten jouw locatie gaat zoeken. Maak je wel geen illusies, Facebook gaat jouw HR niet vervangen, het is gewoon een hulpmiddel. Foubert heeft dit jaar nog een nieuwe HR-verantwoordelijke aangenomen. Zij zorgt er mee dat alles wat met personeel te maken heeft onder controle blijft. Zeker wanneer je wil uitbreiden is dit een must. Facebook kan profielen aanbrengen, maar je hebt nog steeds medewerkers nodig die de mensen screenen of ze effectief passen bij de job.

Hou je personeel gelukkig

Je wil altijd jouw personeel gelukkig houden en hen natuurlijk zo lang mogelijk bij jou houden.
De beste tip die Jan kan geven aan starters is dat je best zorgt dat alle administratie vanaf moment 1 in orde is. Zowel personeel als financieel, want dit zijn de grootste valkuilen in de horeca.

In de 9 jaar dat ze bezig zijn hebben ze meerdere malen mensen laten doorgroeien naar een positie waar ze niet geschikt voor waren. Helaas moet je dan afscheid nemen van deze mensen. Zij werden niet gelukkig van het doorgroeien en dan merk je dit ook bij het afgeleverde werk. Sinds kort hebben ze dan ingevoerd dat ook interne mensen mogen solliciteren op hogere functies.

Je kan de video bekijken hier op Youtube. De podcast vind je terug op spotify.

 

Benieuwd hoe je jouw personeel flexibel kan inplannen en zo jouw omzet kan verhogen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw horecazaak?

Ontdek Strobbo

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!