Video: Horeca als draaischijf van de Belgische economie

De horeca groeit in België en dat mede door de maatregelingen die de officialisering in de hand werkte. We mogen niet vergeten om trots te zijn om onze horeca zaken. Steven bespreekt in de video wat volgens hem de impact is van onze mooie horeca sector in onze Belgische economie. Steven heeft een passie voor de horeca en hij is verantwoordelijke voor horeca binnen SD Worx, stond op zijn 12de al in de keuken, had een eerste zaak op zijn 24ste, levert advies aan Tour & Taxi’s en is gedelegeerd bestuurder bij BRA, de Belgian Restaurant Association. Kort samengevat een man met passie voor wetgeving en horeca! 

 

 

Horeca als draaischijf van de Belgische economie

Steven is een horeca-lover, hij kent de sector door en door, hij informeert ons dat de horeca groeit! En niet zomaar, maar met dubbele cijfers (een groei van meer dan 10%), zeker de omzet maar ook de officieel gepresteerde uren en de flexi-jobs. De officialisering in de horeca heeft hier mede voor gezorgd.  Wat we hier uit kunnen concluderen is dat een groot deel van het Bruto Nationaal Product in België komt vanuit de horeca. Dit ook dankzij de consument, die de meeste gelegenheden nog steeds viert in een horeca-onderneming. Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan de Nieuwjaars etentjes met het gezin, maar ook een business lunch, een ontbijt, … . De horeca heeft eigenlijk dagdagelijks te maken met iedereen, of we nu gaan eten, een pizza bestellen of gewoon een koffie ophalen ‘s morgens.

Daarnaast is de horeca ook sexy, er is geen betere manier om een product in de kijker te zetten dan door een chef of barista er iets mee laten doen. Dat is de sterkte van de horeca, het is een communicatieplatform, een economisch gegeven en we mogen hier als Belgen toch trots op zijn. We zijn niet fier genoeg op onze horeca! We hebben talrijke kwalitatieve horeca-zaken en mogen hier best mee naar buiten komen. Minimaliseer jouw eigen onderneming niet maar wees trots!

Bekijk de volledige video hier:

De link van de podcast vind je hier.
En ook op Spotify hebben wij ondertussen een kanaal, klik maar even hier!

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!