Video: Operations achter de schermen met Peter van Bavet

Peter is met zijn 31 jaar bezig aan zijn 10de vestiging met Bavet. Hij opende er ongeveer 3 per jaar. Hij geeft toelichting aan de operations van Bavet, procedures uitrollen, de primecost en natuurlijk de klanttevredenheid. Van de juiste mensen, het inzetten op social media tot de financiën en de schaalbaarheid.  Een goed coreteam en de frontline in de stores en de Net Promoting Score (NPS). Marges, omzet, tot een goed plan en het meten van de tevredenheid van jouw klanten. Kleine kanttekening: Bavet is niet de keten zoals je het zou omschrijven, elke vestiging heeft een eigen design en Peter noemt hen liever een “collectie”.

>  Wie is Peter en Bavet
>  Welke vragen moet je stellen
>  Meten is weten

operations

Video: Operations achter de schermen

Wie is Peter en Bavet

Peter heeft voeling gekregen met de hospitality-sector in Londen, hij heeft hier zelfs 2 jaar gewoond. 3,5 jaar geleden startte hij samen met enkele andere ondernemers het concept “Bavet”. Het monodish-Bavet is in hele snelle groei gegaan, met meer dan 3 vestigingen per jaar kan je wel zeggen dat Bavet boomde! De eerste vestiging openden ze in Gent, in de early days was vooral schaalbaarheid belangrijk, maar dat is niet het enige punt. Je doet altijd eerst de nodige research voor je gaat starten met jouw concept.

Welke vragen stel je?

Heb jij het concept ontdekt denk je?  Stel jezelf dan de volgende 4 vragen:

– Je brand: Build a lovebrand, zorg dat je brand-awarness kan creëren
– Je executive team: zowel in de vestiging als achter de schermen (HR)
– Rentabiliteit: het concept moet winst maken, de kosten moeten onder controle blijven
– Je schaalbaarheid: kan ik het elders bewijzen?

Zit je goed op bovenstaande punten? Dan is het tijd om jouw procedures uit te schrijven en uit te rollen. Dat doe je niet zomaar, je gaat altijd vanuit het businessplan werken.

Meten is weten ook bij operations!

Het coreteam gaat elke maand doorheen de cijfers. Aan deze cijfers worden KPI’s gekoppeld en je NPS (net promoting score = klantentevredenheid meten).  Deze tevredenheid meten is voor Bavet enorm van belang. Ze doen dit op basis van de reviews die ze op de diverse sociale platformen vinden. En ze schrijven per locatie een NPS, want deze kan variëren per locatie. Daarnaast is er ook nog een globale NPS die over de vestigingen als “holy grail” wordt beschouwd. Als je merkt dat er dan iets niet goed loopt, kan je daar veel sneller op ingrijpen. Wekelijks worden de pijnpunten besproken met de managers van de vestiging.

De beste tip: laat je omringen door mensen die meer vakkennis hebben dan jezelf. Zoek sparing partners, verzamel diverse meningen en laat je begeleiden.

Wil je gaan schalen? Dan adviseert Peter toch om minstens 1 jaar je te focussen op je eerste vestiging. Verzamel alle informatie, werk aan de procedures, zet alles op punt en ga dan voor uitbreiding. Eigenlijk moet je zien dat de 4 punten van hierboven gewoon helemaal in orde zijn voor je start.

De volledig video met Peter kan je hier bekijken op Youtube.

De podcast vind je terug op spotify.

 

Benieuwd hoe je jouw personeel flexibel kan inplannen en zo jouw omzet kan verhogen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw horecazaak?

Ontdek Strobbo

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!