Ruba Foods: 100% wettelijk dankzij automatisatie Dimona-aangifte

Gezond eten is weer helemaal hip. Als antwoord op de vele ongezonde fastfoodketens, startte Arsalan Rasouli in 2019 met Ruba. Ruba is een healthy food concept, waarbij je met (enkel) gezonde ingrediënten heerlijke bowls kan samenstellen. En het concept slaat aan: intussen opende Ruba al haar vierde vestiging, deze keer in Gent. Niet alleen het concept is hip, ook op het gebied van management werkt Ruba met een moderne visie. Eentje waarbij Strobbo perfect in past. “Regiomanager Bengisu Haynes licht toe: “Voor werktijden die we toewijzen aan onze medewerkers maakt Strobbo automatisch een Dimona-aangifte aan. De tijdsbesparing is fenomenaal.”

> Zo eenvoudig mogelijke processen voor medewerkers
> Manuele Dimona-aangiftes
> Beschikbaarheden via WhatsApp
> In lijn met arbeidswetgeving
> Planning in één overzicht
> Niet meer switchen tussen programma’s
> Gemak voor medewerkers
> Favoriete functie in Strobbo

Dimona-aangifte automatiseren

Zo eenvoudig mogelijke processen voor medewerkers

“Waar we kunnen, willen we het onze medewerkers het zo makkelijk mogelijk maken”, vertelt Bengisu Haynes, regionaal manager van Ruba. “Dat doen we omdat we vooral met studenten werken. Momenteel hebben we tussen de 30 en 35 studenten in onze poule.

“Omdat zij minder regelmatig werken en de samenstelling van onze studentenpoule regelmatig wijzigt, willen we onze werkmethodes zo eenvoudig mogelijk houden. Dat doen we door zo digitaal mogelijk te werken, maar we letten ook op de samenstelling van onze teams. We zorgen dat we steeds een vaste medewerker naast ons flexibel personeel zetten. Dat is de perfecte mix tussen ervaring en jong talent.”

Manuele Dimona-aangifte

Wie digitaal wil werken in de horeca, moet ook denken aan een digitale personeelsplanning. “We zijn daarbij bij Strobbo uitgekomen. Vooral omdat we het probleem hadden dat we Dimona-aangiftes niet automatisch naar de overheid konden versturen. Dat moest telkens manueel gebeuren. Dat kostte ons veel te veel tijd.”

Beschikbaarheden via WhatsApp

Niet alleen ging het versturen van de Dimona-aangifte problematisch, ook het inplannen van het flexibel personeel verliep moeizaam. “Om te weten wie beschikbaar was moesten ze ons privéberichten sturen via WhatsApp. Die moesten we dan manueel overtikken in een planning. Dat zorgde dat het te lang duurde voor we effectief onze personeelsplanning rond hadden.”

Dimona-aangifte automatiseren

 

In lijn met arbeidswetgeving

Ruba maakte daarop de overstap naar Strobbo. “Voor werktijden die we toewijzen aan onze medewerkers maakt Strobbo automatisch een Dimona-aangifte aan”, vertelt Bengisu. “Heeft iemand uiteindelijk meer of minder gewerkt dan de werktijd, dan past Strobbo de aangifte opnieuw aan. Het loopt allemaal automatisch. De tijdsbesparing is fenomenaal. En we zijn helemaal in lijn met de Belgische arbeidswetgeving”, lacht Bengisu.

Planning in één overzicht

Ook de ingewikkelde puzzel die de personeelsplanning vroeger bij Ruba was, is sinds de overstap naar Strobbo verleden tijd. “We kunnen onze medewerkers nu een stuk eenvoudiger inplannen”, legt Bengisu uit. “Via de smartphoneapp van Strobbo kunnen onze mensen hun beschikbaarheden doorgeven. Wij als managers zien dan in één oogopslag wie beschikbaar is. Daarbij moeten we ook nog rekening houden met andere parameters. Er moet bijvoorbeeld minstens één persoon in het team zitten die vloeiend Nederlands spreekt, er moet telkens een teamleader in de werkplanning zitten, enzovoort. Het voordeel van Strobbo is dat je al deze facetten in 1 overzicht hebt. Het is niet nodig om met verschillende schermen te werken.”

Niet meer switchen tussen programma’s

Wat bij Ruba ook erg geapprecieerd wordt, is dat alle facetten die bij personeelsadministratie komen kijken bij Strobbo in één tool zitten. “Personeelsplanning, tijdregistratie, Dimona’s, de loonverwerking: het zit allemaal in dezelfde omgeving”, legt Bengisu uit. “Dat maakt het voor ons heel gemakkelijk om te gebruiken. We moeten niet meer switchen tussen verschillende programma’s. Het geeft ons meer structuur. ”

 

Gemak voor medewerkers

Het gebruiksgemak van Strobbo valt niet alleen goed bij het management, maar ook bij de medewerkers. “De manier waarop ze hun beschikbaarheden kunnen doorgeven, hun planning kunnen zien of vakantie kunnen aanvragen vinden ze enorm gemakkelijk. Het zit allemaal in één tool. Zoals ik al aangaf willen we het onze medewerkers zo gemakkelijk mogelijk maken. Dankzij Strobbo is personeelsadministratie geen zorg meer.

Favoriete functie in Strobbo

Maar wat als Ruba toch tegen een probleem in Strobbo aanloopt? “Dan gebruiken we de chatsupport”, zegt Bengisu. “Dat is misschien wel mijn favoriete functie in Strobbo. Wanneer je een vraag stelt, moet je je geen zorgen maken dat er niet geantwoord wordt. Strobbo beantwoordt je vraag immers supersnel.”

 

Is deze situatie herkenbaar voor jou? Strobbo kan je verder helpen …

 

Strobbo is een HR-platform dat ondernemingen helpt om de administratie van flexibele werknemers te automatiseren. Strobbo biedt een all-in oplossing voor ondernemingen met flexibel personeel. Dit door onder meer een oplossing te bieden voor het beheer van beschikbaarheden, werkroosters, personeelsplanning, tijdregistratie en uitbetalingen op het eind van de maand.

Ontdek Strobbo

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!