Haal nu het maximale uit jouw terras

De terrassen zijn weer open, tijd om het maximale eruit te halen.  Natuurlijk hou je als ondernemer rekening met de maatregelen opgelegd door de overheid, maar dit mag jou niet tegenhouden om het beste te maken van jouw terrasseizoen. Menig Belg is helemaal klaar om terug op jouw terras plaats te nemen, maar hoe spring je er tussenuit? En waar let je specifiek op? Kom het allemaal te weten in deze blogpost 

>  Denk na over de mogelijkheden met jouw team
>  Gelijke behandeling voor iedereen
>  Verzorgde medewerkers en schone tafels
>  Is de sfeer nog in orde
>  Flexibel personeel in functie van de omzet

haal het maximaal uit jouw terras

 

Haal nu het maximale uit jouw terras

 

Denk na over de mogelijkheden met jouw team

Hou een brainstorm moment met het team om te bekijken hoe jullie je terras-ruimte maximaal gaan benutten. Misschien kan je team je wel bij staan in het ontwikkelen van de sfeer die je wil creëren voor op jouw terras.

Spreek ook goed af hoe je de gasten gaat verwelkomen en gaat behandelen. Zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van de geldende regels en maatregelen.

Bespreek ook het menu met jouw team. Zorg ervoor dat iedereen de suggesties kent en deze kan voorstellen aan de gasten.

In deze blogpost delen we nog enkele tips voor een corona-proof terras.

Gelijke behandeling voor iedereen

Gastvrijheid zal altijd centraal staan in de horeca. Let wel op, zorg ervoor dat alle gasten evenveel aandacht krijgen en dat iedereen op dezelfde manier behandeld wordt.  Je wil absoluut vermijden dat gasten klagen over bijvoorbeeld ” De gastvrouw staat enorm lang bij hen te kletsen en bij ons kan er geen vriendelijk woordje af”.

Maak ook duidelijk aan jouw personeel dat alle gasten net hetzelfde behandeld dienen te worden.

Heet jouw gasten altijd welkom, hierdoor gaan ze zich thuis voelen. Je zal merken dat jouw gasten zich ook positiever en ontspannender gaan voelen.

Verzorgde medewerkers en schone tafels

Zorg ervoor dat jouw personeel uniform is aangekleed. Zo vallen ze dadelijk op bij de klanten. Is er geen uniform dan kan je wel afspraken maken met jouw personeel vb.” iedereen een zwart t-shirt”. Hou ook rekening met stijgende temperaturen in de zomer. Je wil absoluut niet dat jouw personeel zweetvlekken krijgt onder de oksels. 

Net zoals een verzorgd voorkomen bij jouw personeel geldt dit voor de tafels en stoelen. Een afgeruimde, propere tafel nodigt veel meer uit dan een tafel waarop nog glazen staan verzameld. Spreek ook goed af met jouw team dat bij het vertrekken van gasten de tafels direct gereinigd worden.

Is de sfeer nog in orde

De sfeer van jouw terras bepaalt mee of jouw gasten langer blijven. Is de muziek nog aangenaam, heb je het juiste genre opgezet voor jouw zaak? Let ook op dat de muziek op het juiste volume staat. Gasten willen onderling nog kunnen praten zonder te moeten roepen.

Is het koud? Kan je dan mogelijk dekentjes voorzien? Heb je beschutting tegen de regen? Hetzelfde geldt ook met licht? Kan iedereen de menukaart nog lezen bij valavond.

Hou 1 beeld voor ogen ” zou ik van dit terras een foto op mijn social media willen zetten? “. Ben je tevreden met de look and feel van jouw terras? Dan ben geslaagd!

Flexibel personeel in functie van de omzet

Het is een goed idee om te werken met een bepaald percentage van de geplande uren te laten invullen door flexi’s en studenten. Vooral omdat deze mensen bereid zijn om 3 à 4 uurtjes te komen werken. Niet enkel de kostprijs is een meerwaarde, ook hun flexibiliteit. Horeca zal altijd een mooie werkplaats blijven voor studenten. Daarnaast moet je kort op de bal spelen. De omzet, de personeelskosten hou het goed in de gaten. Dat kan je bijvoorbeeld heel makkelijk door de rapportage-module van Strobbo.

Herbekijk zeker deze video over het nieuwe horeca ondernemen.

 

Benieuwd hoe je jouw personeel flexibel kan inplannen en zo jouw omzet kan verhogen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw horeca-onderneming?

Ontdek Strobbo voor Horeca

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!