Budgetvriendelijke tips om nu jouw horeca-zaak te restylen.

Niet elke horeca-ondernemer beslist om nu open te blijven, zij die kiezen om te sluiten kunnen deze sluiting ook nuttig invullen. Je kan ook jouw horecazaak een bugetvriendelijke make-over geven. Wij geven je hier wat tips om terug inspiratie te krijgen.

Budgetvriendelijke

Budgetvriendelijke tips om nu jouw horeca-zaak te restylen.

1) Grote schoonmaak en reparaties

Met een grote schoonmaak bedoelen we niet enkel een grondige poetsbeurt, maar ook “hou even grote schoonmaak in jouw interieur”. Heel wat horecazaken hebben een overdaad aan tierelantijntjes, het zijn allemaal ruis-factoren. Ze halen het evenwicht in jouw zaak weg. Neem al die ruis-factoren even weg en bekijk het geheel met een neutrale blik.

Heb je items die al lang aan reparatie toe waren in jouw interieur, dan is het nu het moment om dit aan te pakken. Als je de werken zelf kan uitvoeren toch. Dat kan gaan van wankele tafels, schilderijen die scheef hangen of zelfs een likje verf.

2) Begin aan de grote vlakken met verf

Het grootste resultaat bereik je vaak met een likje verf. Heb dus een beetje lef en ga gewoon aan de slag met verf. Welke muur wou je al langer aanpassen, dan is het nu het moment om hiervoor te gaan. Kleur beïnvloed de sfeer en heeft een groot effect op hoe jouw klanten zich voelen in jouw interieur. Zo heeft een warme kleur een grotere aantrekkingskracht bij potentiële klanten.

Wij ontdekten deze leuke actie van PaintFactory om nu de horecazaken een hart onder de riem te steken,  klik hier voor meer details. Je krijgt er gratis kleuradvies en mag tot 50% betalen in waardebonnen van jouw horecazaak.

3) Vervang stoelen

Stoelen zijn het eerste waar jouw klanten me in contact komen. Dit valt dus enorm snel op. Denk bij het aanpassen van het meubilair natuurlijk op de eerste plaats aan jouw doelgroep en hoe je jezelf wil presenteren als zaak. Ruime zitplaatsen zorgen ervoor dat jouw klanten zich rustiger gaan gedragen, als je jouw klanten dicht bij elkaar zet gaan ze sneller geneigd zijn om te vertrekken.

Een klein detail, ga niet voor meer dan 2 verschillende kleuren bij het kiezen van de stoelen, en zorg voor een ronde vorm. Mensen vinden ronde stoelen aangenamer. En natuurlijk moet een stoel bovenal alles comfortabel zijn!

In Bar Palmier gaan ze voor “comfort, natuurlijk, groen en een blikvanger in 1”, kijk maar op onderstaande foto.

budgetvriendelijke

4) Ga voor één blikvanger

Wil je heel wat gaan veranderen dan durf je de zaken vaak half/half aan te pakken. Ga dus voor 1 grote blikvanger die je wijzigt. Dit kan zijn van speciaal meubilair tot bijvoorbeeld een muur. Daarnaast werkt extra groen altijd goed in een interieur, net zoals natuurlijke materialen.

Hieronder zien we een mooi voorbeeld van de toevoeging van groen in een interieur. Onze klant Cabane te Lier, de planten in combinatie me de groene vazen en natuurlijke kleuren zijn echt goed in evenwicht. De groene balk springt eruit door het likje verf, maar het oogt allemaal heel subtiel.

budgetvriendelijke

Hoe je het best op zoek gaat naar die blikvanger? Zet jezelf in de voetsporen van jouw gast.

In het Antwerpse Mooy heb je de cirkel van rozen die echt wel een top voorbeeld is van “blikvanger”. Deze foto is afkomstig van de instagrampagina (@mooy.antwerp).

5) Maak gebruik van het gebouw

Vooral horecazaken die in een oud pand gevestigd zijn kunnen hier natuurlijk gebruik van maken. Stel dat je een prachtig plafond heb, zet dit dan ook in de kijker, of een héél mooie open haard. Vaak kan verlichting een bepaald element perfect in de kijker zetten. Die verlichting geeft best een warme gloed af, niets is erger dan koud TL-licht. Ook kaarsjes verrijken de sfeer direct, het moet allemaal wel brandveilig blijven uiteraard.

Licht is het enige wat nodig is om de pracht van de kapel te benadrukken bij Maurice Brunchbar.

Natuurlijk mag je ook creatief zijn, vaak zijn interieurs die eruit springen gewoon ontstaan door een nodige dosis lef. Hou er ook rekening mee dat alles in het plaatje moet passen, van toilet tot zaal.

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!