5 voorbeelden met een originele social media aanpak

We hadden in een vorige blogpost al enkele leuke voorbeelden aangehaald. We gaan hier nog meer voorbeelden tonen van horeca-ondernemingen die een zeer goed social media-profiel hebben. Je kan hier nog wat leuke voorbeelden en tips uithalen om toe te passen op jouw eigen zaak. Blijf zeker actief op social media ook bij de heropstart van jouw zaak.

voorbeelden

5 voorbeelden met een originele social media aanpak: wie kan je volgen voor inspiratie?

 

Otomat (@otomatnotomat)

Tijdens de sluiting van hun zaken greep Otomat terug naar zijn kernwaarden. Ze posten diverse dingen van één van de biertjes op hun kaart, tot één van hun pizza’s, maar vooral de onderstaande posts sprongen eruit. Ze zetten namelijk in de kijker waarom je net voor hen moet kiezen zonder het te commercieel te maken.

 

voorbeelden

En daarnaast was er ook nog deze leuke foto, “guess the location”. Een account dat je als ondernemer zeker de nodige inspiratie kan geven dus. Volg hen op @otomatnotomat.
Je zal zien dat ze vaak vragen stellen, waardoor de interactie met de klanten verhoogt. Hierdoor doe je niet alleen virtueel aan klantenbinding, posts met comments scoren ook gewoon beter op Instagram.

voorbeelden

Momenteel ligt de focus natuurlijk op het informeren van de klanten. In welke vestigingen kunnen ze terecht en wanneer! Dankzij de regels die gelden bij de covid-19 wil je natuurlijk ook jouw klanten informeren wat ze moeten doen om langs te komen.

voorbeelden

Lewis (@Lewis.antwerp)

Lewis slaagt erin om zonder teveel tekst toch razend populaire foto’s te maken en posten. Hun stijl omschrijven ze als ruw en puur, de foto’s worden afgewisseld met leuke afbeeldingen, maar ze tonen ook een blik achter de schermen. En dat laatste doet de horeca-ondernemer vaak te weinig! Durf jezelf ook tonen aan jouw klanten. Je zal zien dat ze dit ten zeerste appreciëren.

Je ziet duidelijk dat bij deze ondernemer er helemaal niet veel tekst bij een foto hoeft om reacties uit te lokken. En hoe meer reacties, hoe groter het bereik.
voorbeelden

Casper (@eat.casper)

Eat Casper is nog een vrij nieuw bedrijf, toch hebben ze al een leuke instagram-account gemaakt. Er zit telkens een vleugje humor in en dat werkt. Neem ook zeker eens een kijkje op de website. Heel het plaatje klopt bij deze horeca-zaak, en dat maakt het net zo interessant om te volgen.

Mission Masala (@missionmasala)

Een leuke zaak die ook het complete plaatje volgt is Mission Masala, zij opende net voor de corona-crisis een 2de vestiging in Gent. Het leuke aan Mission Masala is dat de vibe van het restaurant terugkomt op hun social media feed. Wanneer je naar de feed gaat kijken ga je ook echt zin krijgen om hun een bezoekje te brengen, en dat is natuurlijk de kunst.

voorbeelden

The avocado Show (@theavocadoshow)

Eén van de meest populaire restaurants op Instagram is ongetwijfeld The Avocado Show. Ook hier zie je dat je echt weer die look en feel terug ziet komen in elk beeld. Daarnaast zijn de beelden echt prachtig.

voorbeelden

Vergeet ook niet  je stories te gebruiken

Geef de mensen een grotere herkenbaarheid door gebruik te maken van jouw stories. Het leuke is dat je hierin makkelijk jouw getagde berichten kan plaatsen. Tag je nog even de personen die jou in the picture hebben gezet en iedereen is tevreden. Zo’n reposts zijn gratis content en ze kosten je amper moeite.

Wanneer je gebruik maakt van jouw stories ga je ook weer beter scoren en is de kans groter dan nieuwe mensen jouw account gaan ontdekken.

Hieronder ziet je een voorbeeld van een story van Eat Casper (@eat.casper).

Nog eentje die heel goed bezig is met social media is Brasserie De Post in Antwerpen. Een dagelijkse foto, leuke updates, maar ook een beeld achter de schermen bij de stories. Volg zeker ook even @brasseriedepostantwerpen.

voorbeelden

 

Hoe hou je jouw social media levend?

 • Repost content die je al had:
  • Jouw topgerechten;
  • Getagde berichten van jouw klanten;
  • Een deeltje van het interieur;
  • Jouw core-values.
 • Maak nieuwe content:
  • Werk je aan een nieuwe menu;
  • Misschien heeft jouw interieur een make-over gekregen;
  • Zet in de kijker wanneer je gaat openen en wat de maatregelen zijn;
  • Hoe kan de klant reserveren.
 • Gebruik ook nog steeds jouw stories om jouw klanten te triggeren.

Hou steeds rekening met de gouden regels:

 • Probeer interactie aan te gaan met jouw klanten;
 • Het moet op Instagram ook vooral heel mooi ogen;
 • Hashtags en een top-bio zijn nog steeds van belang;
 • Consistentie is key, hou je aan een schema.

Meer lees je hierover ook nog even in onze blogpost “Instagram voor jouw horeca onderneming“.

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!