3 tips om meer cadeaubonnen te verkopen als horeca ondernemer

Zijn jouw klanten al op de hoogte dat ze bij jou ook terecht kunnen voor een cadeaubon? Of heb je zelf nog niet aan een cadeaubon gedacht? Dan geven we jou in deze blogpost 3 tips om toch met cadeaubonnen te starten en direct de verkoop te boosten. Want uit onderzoek van Resengo blijkt dat restaurants met een online webshop maandelijks zo’n €1300 gemiddeld aan cadeaubonnen verkopen (klik maar even hier naar het artikel).

>  Plaats het zichtbaar op jouw website
>  Promoot de cadeaubon op jouw social media
>  Verstuur een nieuwsbrief

cadeaubonnen

 

3 tips om meer cadeaubonnen te verkopen voor je restaurant, café of hotel

1. Plaats het zichtbaar op jouw website

Bij een bezoek aan je website gaan klanten al dan niet op zoek naar actieknoppen, denk hierbij maar aan de knop voor “online te reserveren”? Daarnaast zoeken ze dus ook bewust naar een knop om online een cadeaubon aan te kopen. Uit onderzoek van Resengo blijkt dat 60% van de restaurants met een webshop hier niet uitdrukkelijk naar verwijzen. Een echt gemiste kans.

Staat er op jouw website een knop met de tekst “koop hier je cadeaubon” in het onmiddelijke gezichtsveld? Bovenaan op de startpagina is de meest aangewezen plaats. Een pop-up aan de zijkant van jouw homepage is ook optie, hoewel ze deze kunnen wegklikken. Zorg in dat geval dat de knop toch nog ergens vindbaar is op je homepage.

Hieronder zie je de website van La Belle waarop je duidelijk de link “cadeaubon” kan terugvinden. Klik je hierop dan krijg je een makkelijke manier om cadeaubonnen te kopen en direct af te rekenen.

cadeaubonnen

 

Nog effectiever is om de link zowel bovenaan als onderaan je website te plaatsen. Een voorbeeld hiervan is Le Pristine.

cadeaubonnen

 

2. Promoot de cadeaubon op jouw social media

Deel regelmatig op jouw social media kanalen de mogelijkheid van jouw cadeaubonnen. Mensen zijn vaak op zoek naar een last minute cadeau, niet enkel voor de feestdagen, maar ook voor verjaardagen, feestjes (nu helaas even niet), moederdag,… . Het is dus zeker belangrijk om niet enkel op random momenten jouw cadeaubonnen te promoten maar zeker in aanloop naar bepaalde feestdagen.

Al heb je 100 of 1000 volgers op Facebook of Instagram, het loont altijd de moeite om informatie over jouw aanbod te promoten in een social post. Want vergeet niet, jouw 100 volgens kunnen door je bericht te liken of delen je bereik snel vergroten. Voeg ook zeker een directe link toe naar jouw webshop of bestelpagina.

3. Verstuur een nieuwsbrief

Verstuur een doelgerichte nieuwsbrief, want ook op die manier kan je veel klanten bereiken. Naast het bereik van jouw klanten via de nieuwsbrief, kan je ook specifiek mailen naar de klanten die ooit al eerder een waardebon of cadeaubon bij je hebben gekocht. Zij zijn zeker diegene die het overwegen om het opnieuw te doen.

Benieuwd hoe je jouw personeel flexibel kan inplannen en zo jouw omzet kan verhogen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw horecazaak?

Ontdek Strobbo

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!