In Den Olifant knalt door december samen met Strobbo

Bij Strobbo vinden we het belangrijk om een goede band met onze klanten te hebben. Wij zetten ze dan ook met plezier in de kijker. Deze keer brengen wij jullie het verhaal van In Den Olifant: een speelgoedwinkel in het hartje van Antwerpen, dat al meer dan 50 jaar bestaat. Bovendien is het bijna december, de drukste periode van het jaar bij In Den Olifant. Wij stelden hen enkele vragen over hoe ze zich voorbereiden op de Sinterklaas- en Kerstdrukte en hoe Strobbo hen tijd doet besparen. Dus werk jij met heel wat jobstudenten? Dan kan je misschien wel geïnspireerd raken door de manier van aanpak door deze klant.

>  In Den Olifant
>  De medewerkers en klantenadviseurs
>  De voorbereiding voor december
>  Werktijden beantwoorden

in den olifant

 

In Den Olifant knalt door december samen met Strobbo

 

In Den Olifant


Wil je het allermooiste speelgoed dat lang meegaat of ben je op zoek naar prenten- en kinderboeken? Dan moet je op dit adres zijn. Bert en Nele, de zaakvoerders, namen samen met hun dochters de beslissing om In Den Olifant verder te zetten in april 2020. Niet de makkelijkste periode als je het ons vraagt. We zaten voor het eerst in een lockdown. MAAR speelgoed en vooral goed speelgoed zit in hun DNA.  De beslissing stond dus snel vast en het was een plezier om de winkel over te nemen.

Bovendien is dit geen gewone speelgoedwinkel. Bert en Nele kiezen het speelgoed heel zorgvuldig uit, niet alles haalt de selectie om in hun omgeving te komen.  Ze zoeken voor de winkel naar het beste, mooiste en knapste speelgoed. Daarboven heeft de winkel een prachtig aanbod met de meest fantasierijke boeken. Die twee factoren zorgen onder meer dat ze zich onderscheiden op de markt.

De criteria waar hun goederen aan moeten voldoen:

  • speelwaarde
  • duurzaamheid
  • creativiteit
  • kwaliteit
  • schoonheid
  • en een vleugje magie

Naast een fysieke winkel in de Lombardenstraat, hebben ze ook een heel uitgebreide webshop.

 

De medewerkers en klantenadviseurs


We hebben je verteld dat er twee zaakvoerders zijn, namelijk Nele en Bert. Zij worden bijgestaan door hun eigen elftal, bestaande uit trouwe klantenadviseurs die al veel jaren expertise hebben in combinatie met jonge medewerkers. Zij voorzien iedereen van goed, persoonlijk advies.  Je hebt hier onder meer een winkelverantwoordelijke, iemand die de social media voor haar rekening neemt, een spelletjesexpert, legokenner en boekenkenner. 

Wanneer je 11 medewerkers hebt moet je natuurlijk al een goed systeem hebben om alles te registreren. Enkele maanden geleden maakten ze dan ook de keuze om met Strobbo gaan te werken.
Heline was de consultant van dienst en zij trainde Brenda, de winkelverantwoordelijke, en Nele om aan de slag te gaan met Strobbo.

 

De voorbereiding voor december


In Den Olifant is natuurlijk een hofleverancier van de Sint. Daarom gaan ze steeds op zoek naar het mooiste en leukste speelgoed om hun winkel zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Er dient een voldoende groot aanbod te zijn zodat er voor elke deugniet iets gevonden kan worden. Maar ook de voorraad dient voldoende groot te zijn.

Bij een bezoek aan de winkel helpen de klantenadviseurs en medewerkers met het uitzoeken van het perfecte sinterklaas- of kerstgeschenk voor ieder kind.
Het is als het ware een magische zoektocht.

in den olifant aanbod

 

Werktijden beantwoorden

Aangezien Heline als consultant goed de werkwijze van diverse retailers kan vergelijken, sprak de aanpak van In Den Olifant haar aan. Deze klant werkt vooral met de Open Werktijden. Om even kort te schetsen: Open Werktijden zijn momenten waarop je nog iemand te kort komt. Je kan deze op de planning plaatsen en verzenden naar jouw personeel (zowel naar vaste medewerkers als flexibele statuten). Vervolgens kan er worden gereageerd: de werknemer die als eerste reageert wordt op de planning gezet.

Voor Strobbo zijn intrede maakte bij In Den Olifant, konden de helpertjes van de hofleverancier laten weten aan Brenda wanneer ze beschikbaar waren. Al die informatie werd samen verzameld en zo werd er een planning opgemaakt. In het tijdperk voor Strobbo had dit best wat voeten in de aarde. Een planning was er niet snel. Voor Brenda is dit dan ook het grootste voordeel. De Open Werktijden en de planning: het gaat allemaal veel sneller, makkelijker en overzichtelijk.

 

in den olifant aanbod

 

 

Benieuwd hoe jij Strobbo kan inschakelen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal op basis van de beschikbaarheden van jouw personeel. Vul lege momenten op met open werktijden, die je makkelijk kan verzenden met 1 druk op de knop.

Ontdek Strobbo

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!