Toch productief blijven met een gesloten restaurant

Niet elke restaurateur schakelt over op afhaal, of heeft de mogelijkheid om take-away aan te bieden. Voor zij die een beetje verloren lopen schreven wij deze blogpost. Want ja je kan toch nog productief blijven ook al is jouw zaak gesloten.

gesloten restaurant

Toch productief blijven met een gesloten restaurant

1) Werk aan jouw menu

Misschien staat jouw hoofd er niet direct naar maar toch is het nu het moment om jouw menu te bekijken. Zijn de prijzen van de gerechten correct? Welke gerechten scoren minder goed? Welke gerechten mis je op jouw menu? Hoe rendabel zijn jouw gerechten. Hoe groot is de marge op de gerechten. Kan ik mijn producten bij een andere leverancier goedkoper krijgen?
Maar ook de looks van jouw menukaart kan je onder de loep nemen. Mogelijks helpt deze blogpost je hier nog een handje bij.

Je kan bovenstaande heel ruim bekijken, voor mensen die werken met Apicbase denken we dan ook aan het in orde brengen van de recepten. Zo heb je een correct idee van de foodcost, de margecontrole en de allergenen.
Mensen die geen back of house systeem hebben kunnen natuurlijk ook altijd een excel sheet ineens knutselen.

2) Ga eens door jouw voorraad

Kruiden kan je drogen en verwerken in olie, groenten pekelen is momenteel hot en trendy, of je kan ze gebruiken om soep te maken en deze invriezen. We zagen ook restaurants die hun stock gingen aanbieden in de verkoop. Sommige restaurants bieden ook sauzen aan uit de diepvries aan hun klanten. Zo kan je die ook eens leegmaken om te poetsen.

Neem ook eens contact op met jouw leverancier, misschien hebben zij ook producten die verwerkt moeten worden en dat kan mogelijks in jouw keuken.

Daarnaast is het nu ook het moment voor een stocktelling, welke kruiden heb je nog, welke droge producten (zoals pasta, rijst) heb je nog. Mogelijks moet je ook eens de voorraad herorganiseren.

3) Probeer actief te blijven op social media

Het is niet omdat je restaurant gesloten is dan je jouw social media links moet laten liggen. In de eerste plaats hou je zo ook contact met jouw klanten. Maar puur commercieel is het nu het het moment om in te zetten op cadeau-bonnen. Op deze manier kunnen jouw klanten jouw ook sponsoren als je gesloten bent. Tablebooker en Resengo bieden deze module momenteel ook gratis aan.

tablebooker

Daarnaast kan je indien je jouw menu aan het wijzigen bent ook daarover kleine teasers posten. En vraag gerust achter positieve reviews! Dit kost helemaal niets en de mensen geven met plezier jouw restaurant nu 5 sterren!

4) Denk eens na over jouw marketing-strategie

Heb je al een goede marketing-strategie dan kan je hem even herbekijken, maar als je nog geen marketing-strategie hebt is het nu het moment om er over te denken. Heb je geen idee hoe je hier aan kan beginnen dan kan je altijd deze blogpost van Lightspeed even lezen.

Wijzelf hebben nog leuke social media-strategieën uitgewerkt, klik even hier voor Instagram .

5) Ontwikkelen een loyalty-programma

Gasten die vaak in een zaak langskomen krijgen graag waardering terug, daarnaast willen ze ook deel uitmaken van een “exclusieve groep”. Met een loyaliteit-programma kan je je zaak populairder maken van binnenuit. Uw gasten zijn zo uw belangrijkste ambassadeurs. Zij zorgen voor de mond-aan-mond reclame.

Je kan jouw loyalty-programma ook indelen in verschillende niveau’s, afhankelijk van het consumentengedrag van jouw klant.
Zo’n loyalty-programma biedt voordelen voor jouw klanten, maar je haalt door bovenstaande er zelf ook winst uit. Wil je meer weten over een loyalty-programma, dan kan je even hier verder lezen.

6) Fris jouw kennis op van bestaande tools 

Werk je momenteel al met tools die jouw zaak mee automatiseren, maar heb je nog vragen , fris dan nu jouw kennis op. Via Strobbo kan je ons altijd bereiken op onze Chat, maar we geven ook extra webinars voor onze klanten.

 

 

 

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!