De 5 terrastrends voor de zomer van 2022

De zomermaanden staan voor de deur! En het lijkt er ook op dat we eindelijk gaan naar een zomer zonder gekke maatregelen en gedoe. Wil jij weten welke terrastrends er worden voorspeld voor de zomer van 2022? Blijf dan zeker lezen. 

>  1. Buiten is een verlengde van binnen
>  2. Moet er nog vuur zijn
>  3. Streetfood en cocktails
>  4. Werkplek op het terras
>  5. De digitale horeca

terrastrends 2022

 

Terrastrends voor de zomer van 2022

 

1. Buiten is een verlengde van binnen

Het horeca- leven speelde zich de afgelopen 2 jaar voornamelijk buiten af, die trend houden we ook deze zomer vast. Terrassen worden meer dan ooit gezellig ingericht met meubels, tapijten, planten en verlichting. Een meer gezellige opbouw lokt meer klanten naar jouw terras. We spotten terrassen met bohovibes, maar ook vintage of juist een leuke mix van allerlei stijlen. Je kan het niet langer ontkennen,  buiten is meer en meer het verlengde van binnen.

Zorg natuurlijk ook wel voor de nodige bescherming tegen het slechte weer, want ja die typische Belgische zomers, ze zijn nogal onstabiel.

Net zoals binnen ga je ook buiten voor extra entertainment moeten zorgen. Je klanten hebben namelijk de voorbije jaren gemerkt hoe makkelijk het was om thuis elkaar te ontmoeten en te cocoonen. Haal het beste uit de kast om de klanten terug naar jouw zaak te lokken. Zet gerust in op muziek op jouw terras, van een leuke dj tot live-band.

2. Moet er nog vuur zijn


Naast een gezellig inrichting is ook vuur een onmiskenbaar item op het terras geworden. Vuurkorven, terrashaarden, vuurschalen, we zien ze steeds op meer en meer plekken opduiken. 

Open vuur werkt om de gasten in de juiste zomer-mood te krijgen. Daarnaast zien we niet enkel barbecues maar meer en meer duiken er alternatieven op zoals houtovens en ofyr-toestellen. Stem wel even met jouw gemeente/stad af of je zo’n vuur wel mag voorzien op jouw terras. Je kan het beter even zeker weten dan investeren en het na een avond weer opbergen.

 

3. Streetfood en cocktails


De trends “streetfood en vegan” blijven het ook in 2022 goed doen. Combineer streetfood met cocktails en je zit helemaal goed! Het liefst van al willen de gasten ook nog dat je die cocktail even live buiten voor hen maakt.

Denk niet enkel aan de standaardcocktails maar voorzie ook aperitief-cocktails. Deze combineer je het best met hapje! Je zal merken mensen spreken meer en meer af om samen te gaan aperitieven dan voor een standaard diner.

4. Werkplek op het terras


De horeca is al langer voor sommige doelgroepen een optionele werkplek en ook terrassen worden vaker gebruikt als werkplek. Dit is minder vanzelfsprekend als binnen, je hebt namelijk ook buiten goed werkend internet nodig en stopcontacten. Mensen willen niet langer enkel in een muffe kantoorruimte zitten. Ze werken het liefst in een hippe koffiebar, en met de zomer in aantocht, het liefst ook op het terras van die hippe koffiebar.

 

5. De digitale horeca


Een goed bestelsysteem is een must.  Dit kan tegenwoordig in heel wat horecazaken al met een QR-code.. Jouw klanten zijn het nu eenmaal gewend geraakt om de menukaart zelf te scannen. Daarnaast waren er al plekken genoeg waar je jouw drankje kan bestellen en afrekenen met jouw smartphone

Zijn de terrassen open? Vergeet dit dan ook niet in jouw personeelsplanning. Niemand wacht graag te lang op zijn drankje. Dankzij Strobbo kan je hier flexibel mee omgaan.  Jouw terras krijgt een eigen glansrol op de personeelsplanning, je kan zelf mensen koppelen aan dit werkgebied, maar er is nog meer stuur extra open werktijden uit, die jouw personeel zelf kan beantwoorden. Zo hoef je niet iedereen te bellen en sms-en. Jij kan je focussen op jouw horeca-zaak, de planning gebeurt makkelijker, de Dimona’s lopen digitaal en automatisch… .

 

Benieuwd hoe jij Strobbo kan inschakelen?

 

Wil jij ook jouw planning digitaliseren? Met Strobbo automatiseer kan dit snel en makkelijk. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal op basis van de beschikbaarheden van jouw personeel. Vul lege momenten op met open werktijden, die je makkelijk kan verzenden met 1 druk op de knop.

Ontdek Strobbo

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!