Hoe kan jij een locale horeca-zaak steunen ?

Wij van Strobbo dragen de horeca-ondernemers een heel groot hart toe. Vandaar dat wij even deze blogpost de wereld in gooien, want ja als consument kan je nu de horeca-zaken steunen. Let op horeca-ondernemers deze blogpost bevat ook tips voor jullie.

steunen

Hoe kan jij een locale horeca-zaak steunen ?

1) Ga voor take away

Heel wat restaurants bieden tijdelijk take away aan! Maak hier als consument gebruik van, in de winkels gaan hamsteren en aanschuiven is niet de meest veilige optie. Wij lanceerden deze website waar je alle restaurants kan vinden in jouw omgeving die nu take away aanbieden!

Even goed is natuurlijk gebruik maken van een leverservice. Hou rekening dat restauranten die gebruik maken van Deliveroo, Take Away,… vaak een fee moeten betalen aan die platformen. Soms kan je ook rechtstreeks bij het restaurant zelf bestellen, dat is voor hen een win-situatie!

Hoewel cash dan uit den boze mag zijn, mag dit jou niet tegenhouden om toch een fooi te geven. Elke euro telt voor deze mensen in deze barre tijden.

2) Koop een cadeau-bon

Naast de take away is dit mogelijk de enige bron van inkomsten voor de horeca-ondernemers. Heb je binnenkort een jarige in de familie, ga er mee op restaurant? Heb je iemand die graag een biertje drinkt, geef hem een bon van zijn favoriete horeca-zaak. Vind je niet direct of ze dit momenteel aanbieden, stuur hen een berichtje of mailtje, de extra steun zal hen zeker een warm gevoel geven.

Wanneer de corona-crisis dan achter de rug is ga je gewoon lekker op restaurant met de cadeaubon!

3) Neem de tijd om een goede review te schrijven

We klagen zo graag online, wel laat ons nu eens het omgekeerde doen! Geef je favoriete horeca-zaak 5 sterren, geef hen een topscore op Google, Facebook, Take Away, Trip advisor, … het kost je niets behalve 5 minuten van jouw tijd! Na de crisis zal het van enorm belangrijke waarde zijn voor hen.

4) Kies voor lokaal

Cuperus Koffie bijvoorbeeld biedt zijn koffiebonen, thee, matcha,… ook nog te koop aan op hun webshop. Sommige horeca-zaken bieden “thuis-pakketten” aan. Koop één keer niet jouw favoriete drank in het grootwarenhuis, maar eens bij jouw favoriete zaak. Een pakketje “zaterdagavond met chips, een paar flesjes bier” of een “wijnpakket met nootjes en lekkere flessen wijn”.

5) Vergeet dit moment niet

Ga op restaurant wanneer dit allemaal voorbij is! Hou eens halt bij een terrasje als je gaat fietsen tijdens de zomermaanden. Vergeet die picknick en ga lekker wat eten in jouw favoriete lunchplek. En blijf die cadeau-bons geven, blijf die positieve reviews online plaatsen en koop eens gemalen koffie van bij jouw favoriete koffiebar!

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!