Foodtrucks terug open vanaf 11 Mei

De Nationale Veiligheidsraad maakte bekend dat foodtrucks terug hun deuren mogen openen vanaf 11 mei, mits goedkeuring van de locale gemeente. Wij geven hier enkele tips om terug aan de slag te kunnen gaan vanuit jouw foodtruck wanneer dit is toegelaten in jouw gemeente. Foodtrucks worden gelijkgesteld aan voedingskramen en vormen daarom een uitzondering op de nu geldende horeca-regels. 

foodtrucks

Foodtrucks terug open vanaf 11 Mei

Bescherm jezelf

Een foodtruck is relatief klein, wanneer je hier met meerdere personen in gaat werken is de kans heel groot dat je niet de gewenste 1,5 meter afstand kan houden. Hou hier dus zeker rekening mee en ga voor mondmaskers. Wanneer je gaat kijken naar de kosten is het voordeliger om te kiezen voor stoffen mondmaskers die je kan hergebruiken dan voor de wegwerpexemplaren.

Uiteraard zijn ook handschoenen van belang. Toch wijzen we erop dat het wassen van de handen en reinigen met alcoholgel niet mag worden vergeten. Handschoenen geven vaak een vals gevoel van veiligheid.

Je kan eventueel ook extra plexiglas plaatsen indien je dit nodig vindt. Dit is momenteel niet verplicht.

Betalingen in cash zijn een no-go

Zorg ervoor dat je klanten kunnen betalen via bankkaart, mogelijk was dit iets wat in het verleden nog niet kon. De snelste oplossing is om te werken via Payconiq, een andere optie is een Bancontact toestel of bijvoorbeeld een SumUp-toestel. 

Verwijder sausjes, zout, peper, …

Heb je een foodtruck waar mensen hun eigen sausje kunnen toevoegen, dan ga je nog heel even jouw formule moeten aanpassen. We mogen met z’n allen zo min mogelijk iets doorgeven, dus bijvoorbeeld het gebruik van gemeenschappelijke zout/peper-vaatjes is ook niet mogelijk.

Daarnaast zijn ook menu’s dus even geen optie om aan je klant te geven om uit te kiezen. De meeste foodtrucks hebben vaak hun opties op een krijtbord staan, daar zijn we ons zeker van bewust, maar we geven het maar even mee.

Het enige wat je mag delen is alcoholgel, die kan je ter beschikking zetten van jouw klanten.

Zorg dat jouw foodtuck geen rustplaats wordt

Momenteel zijn alle mensen zich wel bewust van de geldende afstandsregels, maar zorg er ook voor dat mensen niet jouw foodtruck gaan gebruiken om die social distance te doorbreken.

Hoe kan je dit doen?

  • Terrasstoelen/tafeltjes/parasols,… dat blijft even allemaal weg;
  • Maak een duidelijke wachtrij. En zorg dat het voor de klanten duidelijk is waar de mensen moeten wachten;
  • Spreek met de gemeente af of er eventueel iets mag voorzien worden op de grond zoals kruisje om de 1,5 meter aan te geven;
  • Hang eventueel uit dat mensen verwacht worden verder te wandelen na hun aankoop;
  • Zorg dat het duidelijk is dat mensen weten langs welke kant ze mogen aanschuiven.

Maak reclame op jouw social media

Het is nu meer dan ooit belangrijk om jouw social media te gebruiken als reclame-middel. Deel met jouw volgers jouw locatie, het menu, de openingsuren. Maar vermeldt ook zeker de maatregelen die je neemt en welke regels dat er gelden wanneer jouw klanten jouw foodtruck bezoeken.

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!