Flitscontroles gepland in de horeca, raadpleeg de checklist!

In juli 2022 vinden er nieuwe flitscontroles plaats in de horeca. Dat heeft de overkoepelende Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) op zijn website aangekondigd, om zo sociale fraude te bestrijden.

personeelsplanning-horeca-sociale-controle

Deze aangekondigde flitscontroles zijn gericht op specifieke sectoren. Ze hebben voornamelijk een informatief en preventief karakter. Dit belet echter de sociaal inspecteurs niet om sancties op te leggen bij ernstige inbreuken. Voor de maand juli 2022 kondigt de SIOD flitscontroles aan in de horeca.

Checklist

De SIOD maakt hierbij gebruik van checklists. Aan de hand daarvan kan je nagaan wat de inspectie controleert. Zo vind je op de website van de SIOD ook een checklist specifiek voor de horecasector.

Opgelet!

De sociaal inspecteur heeft ook het recht om andere documenten te controleren die noodzakelijk zijn voor het onderzoek.

Resultaten flitscontroles

Ben je benieuwd naar de resultaten van deze flitscontroles? Je vindt hierover meer informatie op de website van de SIOD. Je vindt er een overzicht van het aantal gecontroleerde bedrijven, werknemers en zelfstandigen, net als het aantal vastgestelde inbreuken en de aard ervan.

 

Benieuwd wat Strobbo voor jou kan betekenen?

 

Op zoek naar een oplossing om jouw personeelsplanning te digitaliseren? Met Strobbo automatiseer je jouw werkoosters snel en makkelijk. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal op basis van de beschikbaarheden van jouw personeel. Vul lege momenten op met open werktijden, die je makkelijk kan verzenden met 1 druk op de knop.

Ontdek Strobbo

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!