6 redenen waarom de horeca topsport is!

De voorbije maanden is het niemand ontgaan, werken in de horeca is zwaar, zeker wanneer het weer ook nog eens hoge toppen scoort. Dagen van 8 uur of langer rechtstaan, werken in een omgeving van 50°C, het is geen uitzondering geweest. Horeca kan je dus zeker met topsport vergelijken. Wij geven jouw de redenen waarom ! 

>  Groepsgevoel 
>  11 uur lang rechtstaan is geen uitzondering 
>  Hoge eisen van het publiek 
>  Multidisciplinair en alles tegelijk 
>  De pijn doorbijten  
>  Flexibel en allert 

horeca is topsport

6 redenen waarom de horeca topsport is!

1. Groepsgevoel


Als er iets is wat horeca-personeel zeker heeft, dan is het een groepsgevoel. Niet enkel op de werkvloer, maar ook daarbuiten zoeken ze elkaar op. Samen gezellig na de werkuren nog iets drinken. Ze weten namelijk als geen ander hoe het is om meer dan 8 uur per dag te werken en toch te blijven glimlachen.  Dit groepsgevoel zorgt voor de nodige teamspirit!

2. 11 uur lang rechtstaan is geen uitzondering


Een dag op kantoor kan wel eens langer dan 8 uur duren, maar in de horeca duren de werkdagen vaak veel langer dan 8 uur. Plus niemand zit stil in de horeca-sector. Personeelsleden lopen van de bar, naar de keuken, richting het terras en terug. Op een drukke dag halen ze makkelijk 10 000 stappen ;-).

 3. Hoge eisen van het publiek 


Jouw klanten leggen de lat hoog, je moet ze goed bedienen, snel bedienen, correct bedienen en met de nodige gastvrijheid. Met wat geluk krijg je een fooi bij een mooie prestatie! Noem het gerust een applaus zoals op het einde van de wedstrijd. Dat je dit een hele dag lang doet, daar wordt geen rekening mee gehouden. Ook al zijn de klanten zelf niet vriendelijk tegen jou, het personeel dient steeds gastvrij te blijven.

4. Multidisciplinair en alles tegelijk


Afruimen, opdienen, borden stapelen, inspringen in de keuken, … vaak wordt je op verschillende plaatsen ingezet. Door last minute wijzigingen in de personeelsplanning wordt jouw werkgebied uitgebreid, zo blijft het natuurlijk ook spannend.

5. De pijn doorbijten 


Slechte schoenen, heel de dag in de brandende zon, de hitte van de keuken, blaren, rugpijn, … het zijn maar enkele van de klachten waar je als horeca-medewerker mee leert leven.

6. Flexibel en allert


Net zoals bij topsport moet je kort op de bal spelen. Welke tafel heeft nog geen bestelling geplaatst? Wie heeft er geen drinken meer? Daarnaast wachten de meeste klanten niet graag. En dan ook nog die wijzigingen in de personeelsplanning, dan werk je in de ochtend, dan ‘s middags en dag erna weer ‘s avonds. 10 uur, 8 uur of 3 uur per dag, het kan allemaal.

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!