2022 achter de schermen

Traditiegetrouw blikken we bij de start van het nieuwe jaar terug op het vorige jaar. 2022 was een bewogen, maar toch een uitstekend jaar. Dit jaar stonden niet alleen business goals hoog op de agenda. Er werd met nog meer ogen gekeken naar de go-live van onze nieuwe versie van Strobbo waarmee we onze software aanzienlijk sneller kunnen laten draaien. In deze blogpost geven wij jou naar jaarlijkse traditie een beeld achter de schermen. Wil je weten hoe het team van Strobbo 2022 heeft ervaren, hoe het team zelf geëvolueerd is en welke activiteiten en uitdagingen ze voor de kiezen kregen? Blijf dan zeker lezen.

Januari – februari – maart

Na 3 top maanden om 2021 af te sluiten maken we een rollende start in 2022 en gaan we door op het elan van vorig jaar.
Ons team wordt in januari direct uitgebreid met 2 versterkingen zodat de gewonnen deals sneller opgestart kunnen worden.

 • Claudia komt bij ons onboarding team. Deze dame met tal van jaren ervaring in de horeca komt ons versterken voor de regio’s Brussel en Wallonie.
 • Ook Julie start in januari, als ervaren HR consultant zal zij de complexere projecten in Brussel & Wallonie van een opstart voorzien.

Zoals elk jaar starten we ons jaar met een eerste teambuilding, waarin we de cijfers van afgelopen jaar overlopen en de doelen voor het komende jaar toelichten. Daarna trokken we met zijn allen richting Leopoldsburg om te gaan boogschieten. En – eigen aan een goede teambuilding – bleven we nog geruime tijd plakken aan de toog op ons kantoor (want ja, de horeca was nog gesloten).

Strobbo teambuilding boogschieten

Om onze doelen concreet te maken gingen we dit jaar onze sales wat anders aanpakken en evalueren of onze focus nog goed zat.
Met dat doel in het achterhoofd, nodigden we (the one and only) Michael Humblet uit om een extra training te geven aan ons team.

Verder werden er in Q1 nog andere belangrijke pijlers uitgerold als grondslag voor het jaar 2022.
Zo is er dit kwartaal extra focus op marketing:

 • Onze lead marketeer Joris werkt een nieuw en professioneler marketingplan uit, met meer focus op diepgaandere content en klanten cases
 • Onze SEO wordt aangepakt en we stijgen voor ons main keyword ‘personeelsplanning’ van plaats 34 naar plaats 4
 • We beginnen ook te focussen in LinkedIn en gaan van een 200 tal maandelijkse views naar meer dan 10.000 views per maand
 • De nieuwe structuur voor outbound sales wordt opgezet
 • Een volledige campagne wordt opgezet voor ons nieuwe focusgebied Nederland

Fran joins our team, we wisten het toen nog niet maar de altijd goedgezinde en goedlachse Fran zou in 2022 zich ontpoppen als de ‘lijm’ die onze teams samen houdt en ervoor zorgt dat iedereen kan focussen op hun eigen taken. Met haar functie als Project Manager voor onze grotere projecten ontlast ze zowel onze sales als onze consultants.

We tekenen onze grootste klant tot nu toe, een klant die actief is in 11 landen met meer dan 10.000 personeelsleden. De uitrol van dit project zal niet alleen in 2022 lopen maar ook een groot deel van 2023 in beslag nemen.

April – mei – juni

Na 8 weken van growth hacks & tweaks denken we onze sweetspot gevonden te hebben en wordt onze campagne voor Nederland gelanceerd.

Een grote milestone wordt gehaald voor onze tech refresh het nieuwe planning scherm is ondertussen uitgerold bij zo goed als alle klanten. Daarnaast is de uitrol van de nieuwe tikklok pagina gestart. Ook worden de eerste 5 klanten overgezet naar de volledige nieuwe versie en kunnen ze dus gebruik maken van onze nieuwe backend die tot 10 keer sneller is dan de vorige.

Ons Mid Market team krijgt een nieuwe teamlead Joyce: een enthousiaste dame die van aanpakken weet.
In no time heeft ze de structuur van zowel ons Mid Market sales team als ons onboarding team een upgrade gegeven.

Ook Patrick komt bij ons team, hij brengt zijn ervaring als support medewerker en zijn technisch inzicht mee met als doel om onze support te optimaliseren (later meer hierover).

Nu Corona eindelijk verdreven is, wordt Q2 terug een topkwartaal: nooit zullen er in 2022 meer klanten tekenen dan in mei (bijna 70 stuks).

Om die goede resultaten te vieren gingen we met ons sales en ops team op last minute teambuilding. Hiervoor had ik mijn bootje beschikbaar gesteld.
Wat was begonnen als een leuke actieve teambuilding in het zonnetje draaide plots om toen ik over de lijn van het wakeboarden was gevaren waardoor deze in de schroef zat.
Vervolgens werden we door de wind tegen de kant geblazen en voor ik het wist sprong iedereen in het water om te helpen om de boot van de kant houden #teamwork.
Uiteindelijk heeft de havenmeester ons terug naar de haven gesleept 😀 en zo eindigde, na nog een laatste drankje, een teambuilding die we niet snel zullen vergeten.

 

 

We zouden dit kwartaal afronden met een minder fijn bericht. Peter ‘s Jongers, mede-oprichter en CEO van Protime (waar we sinds 2018 onderdeel van uitmaken) kondigt aan dat hij op het eind van het jaar Protime zal verlaten. The Captain is leaving the ship, the end of an era. Ik denk dat we het nu nog niet voldoende beseffen want pas in 2023 gaan we weten hoeveel we Peter écht gaan missen.

Juli – Augustus – September

In een snel groeiend bedrijf is het ook niet altijd rainbows & sunshine. We zijn het niet gewoon, maar soms vertrekt er wel eens iemand. In Q3 heeft Dieter, onze lead architect gekozen voor een nieuwe uitdaging. Iedereen is Dieter heel dankbaar voor de samenwerking en trots op wat we samen gemaakt hebben, maar zoals bij elk afscheid doet het toch een beetje pijn.

Ook onze sales Davy maakt een carrière switch, nu Corona voorbij is gaat hij terug werken voor zijn oude liefde ‘de horeca’. Net voor hij stopt verbreekt hij ons record waarmee hij de best verkopende Strobbo sales aller tijden wordt. He will be missed.

Gelukkig heeft Davy zijn kennis al kunnen overdragen aan Niel, die ondertussen bij ons team is gekomen. Door zijn achtergrond in software sales zal de leergierige Niel al na 1 maand zijn eerste deals tekenen.

We werken volop verder aan de uitbouw van ons technisch team dat ondertussen bijna 20 man sterk is.

Een goed draaiend dev team heeft ook impact op sales: in oktober haalden we onze recordmaand met 150k nieuwe recurring omzet.

Naast ons dev en sales team, kreeg ook onze support een upgrade. We introduceerden onze chatbot die in 2022 1000 supporttickets wist op te lossen alvorens ze tot bij ons team kwamen.

Gille Sebrechts wordt geïntroduceerd als nieuwe CEO vanaf 1 januari 2023. Tijdens de teambuilding leert iedereen Gille kennen als kennen als de intelligente, aimable high potential waarover verteld werd.

Over die teambuilding gesproken, die ging dit jaar door in Houffalize en er waren maar liefst 400 Protimers aanwezig. Bekijk het onderstaande filmpje om een impressie te krijgen van hoe het er die dag aan toe ging.

 

Oktober – November – December

We starten met de uitrol van 1 van onze laatste ‘te vernieuwen’ modules: onze dimona module.

In 2022  hebben we ons – naast horeca – ook gefocust op retail en dat begint zijn vruchten af te werpen.
Niet alleen zouden we in 2022 2,5 keer meer retail klanten tekenen, we worden ondertussen ook gevraagd om te spreken op retail congressen.
Zo moeten Wouter Moeys en ik spreken op het HR & People Congress. We stonden op het programma samen met sprekers van onder meer Lidl, Coca Cola, Ikea, JBC en Colruyt.

Na maanden lang neer te kijken op de bouwwerken, openen we in oktober officieel ons nieuwe kantoor.
We hebben eindelijk onze eigen etage waar we met iedereen kunnen samen zitten in het co-working center Noordlink in Lommel.

Het wordt een heuglijke dag; in de namiddag zakken er bijna 100 klanten af naar Lommel en worden ze bediend met een inspiratiesessie, tips & tricks van onze consultants en een panelgesprek. Natuurlijk eindigt de namiddag met een hapje en een drankje.

In de avond is het dan weer de beurt aan ons team en hun omgeving. Zij mochten namelijk hun familie en vrienden uitnodigen voor onze eerste Strobbo party onder begeleiding van “Audio Wafel” gevolgd door DJ Kenneth van Protime.

Naar jaarlijkse traditie staan we dit jaar ook weer op de Horeca Expo in Gent. We kwamen in contact met een 50-tal nieuwe potentiële klanten en mochten ook talrijke bestaande klanten verwelkomen op onze stand.

Horeca expo strobbo

Net voor de kerstperiode start onze laatste nieuwe starter Roel als Customer Success Manager en zo is dit team ook weer fully staffed.
Dit zal natuurlijk niet onze laatste aanwerving zijn, moest je interesse hebben om bij ons team te komen, check dan zeker onze jobs pagina 😉

2022 in cijfers:

 • Een jaar waarin 450 nieuwe bedrijven van alle groottes zich aansloten bij Strobbo.
 • Een recordjaar waarin we voor het eerst meer dan 1.100.000 new sales realiseerden met verdere groei in België en buurlanden
 • Een jaar waarin we meer dan 37.500.000 geklokte uren verwerkten en meer dan 2.000.000 dimona aangiftes deden (een stijging van 50% t.o.v. 2021).
 • Een jaar waarin we 13416 support tickets verwerkten (1000 minder dan in 2021) met een gemiddelde response time van slechts 46 seconden en ticket close time van 27 minuten
 • Ons team mocht 8 nieuwe collega’s verwelkomen!
 • Opnieuw een jaar waar wij bij Strobbo en Protime met zijn allen trots op mogen zijn!

Daarnaast willen we ook alle klanten bedanken die hun vertrouwen hebben behouden in Strobbo. Bedankt om door te zetten met jouw zaak en te blijven geloven in onze tool.

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!