Regels rond flexi-jobs en studentenjobs aangepast

Steeds meer mensen hebben een flexi-job. In augustus van dit jaar steeg het aantal flexi-jobbers in België met een derde. Meer dan 100.000 mensen verdienen vandaag de dag bij via het fiscaalvriendelijke statuut. Vorige week kondigde de Belgische regering nieuwe maatregelen aan rond flexi-jobs en studentenjobs. Lees hieronder wat er verandert.

> Nieuwe regels
> Meer werkuren voor studenten
> Toename flexi-jobs & studentenjobs zorgt voor complexiteit

Vergeleken met eind vorig jaar is er een toename van 24% flexijobbers. Daarvoor zijn er twee hoofdredenen:

  • De energie- en consumptiecrisis
  • Verdwijnen van veel flexi-jobs tijdens de coronacrisis in 2020 en 2021

Nieuwe regels

Wie een flexi-job wilde uitoefenen, kon tot voor kort enkel terecht in de horeca en de detailhandel (retail). De Belgische regering kondigde onlangs een uitbreiding aan van sectoren waarin je als flexi-jobber aan de slag kunt. Zo kun je in de toekomst ook een flexi-job uitoefenen in de volgende sectoren:

  • Sport
  • Cultuur
  • Evenementen
  • Landbouw
  • Zorg

Meer werkuren voor studenten

Ook studenten werken omwille van de energie- en consumptiecrisis frequenter en meer dan vroeger. Voor studenten kondigde de regering ook een nieuwe maatregel aan: het aantal uren dat een student tegen een gunstig fiscaal tarief mag bijverdienen wordt verhoogd van 475 uur naar 600 uur op jaarbasis. Studenten kunnen dus langer werken tegen een gunstig belastingtarief.

Toename flexi-jobs & studentenjobs zorgt voor complexiteit

Meer flexi-jobs en studentenjobs betekenen ook meer complexiteit in ondernemingen in horeca, retail, events of cultuur. Misschien merk je het al en is het percentage flexi’s of studenten in jouw onderneming ook sterk toegenomen? Het zorgt ervoor dat jouw personeelsplanning, urenregistratie of loonverwerking nog efficiënter en nog foutlozer moet gebeuren. In dat geval kan Strobbo helpen door bijvoorbeeld de Dimona-aangifte te automatiseren.

 

Benieuwd hoe jij jouw flexi-jobbers of studenten vlot kan inplannen met Strobbo?

 

Met Strobbo kun je jouw personeelsplanning snel en makkelijk automatiseren. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal op basis van de beschikbaarheden van jouw personeel. Vul lege momenten op met open werktijden, die je makkelijk kan verzenden met 1 druk op de knop.

Ontdek Strobbo

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!