2021 achter de schermen

2021 is, ondanks corona, weer voorbij gevlogen. Het jaar waar het nieuwe normaal jammer genoeg als normaal begon aan te voelen zowel op privé als professioneel vlak. In deze blogpost geven wij jou naar jaarlijkse traditie een beeld achter de schermen. Wil je weten hoe het team van Strobbo 2021 heeft ervaren, welke teamleden hun intrede hebben gemaakt, welke ontwikkelingen wij op technisch gebied hebben gerealiseerd. Blijf dan zeker lezen.

 

 

Januari + februari + maart

Sinds oktober zijn opnieuw een groot deel van onze klanten verplicht gesloten. Terwijl we eerst dachten dat er rond december opnieuw versoepelingen gingen komen, blijkt de realiteit heel wat anders. We hebben net een kerstperiode in een bubbel achter de rug. Bovendien wordt over versoepelingen of vaccinatiedatums helemaal nog niet gesproken. Als bedrijf zijn we dan ook verplicht onze jaarlijkse kickoff uit te stellen. Iets waar heel veel van onze mensen naar uit keken.

Daarbovenop zie je dit ook in onze cijfers, de eerste 2 maanden van het jaar worden er nooit meer dan 30 klanten per maand toegevoegd aan onze Strobbo-community. Weliswaar was maart wel een stuk beter met 57 nieuwe klanten.
Om jullie een idee te geven, dit is de impact die de sluiting van de horeca en retail heeft op het gebruik van Strobbo. Hieronder zie je de cijfers van 2020 en 2021 van het aantal mensen die geklokt hebben in een Strobbo-omgeving.

 

Door de rustigere periode was er wel extra ruimte om te focussen op andere teams. We starten aan de opleiding van de teams in Nederland en Frankrijk. Zodat we ook hier vol gas kunnen gegeven wanneer alles weer open gaat.
Voor beide landen worden tactische plannen voor 2021 opgesteld.
Ook in onze Belgische teams wordt de heropening en het bijkomende extra werk voor de consultants bekeken. In februari worden er 2 nieuwe top trainers toegevoegd aan ons team: Vincent & Caroline.

2021 achter de schermen - team strobbo

Yes we were excited 😀

We starten ook (eindelijk!) met onze product update communicatie. Vanaf nu zullen onze klanten direct op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe ontwikkelingen in de Strobbo applicatie.
Hieronder onze eerste communicatie:

2021 achter de schermen product communicatie

Dé development goal van 2021 was het live brengen van onze nieuwe versie van Strobbo.
Daarnaast zouden we vooral werken aan nieuwe 3rd party integraties en de verdere ontwikkeling van de integratie met Protime.

 

April + mei + juni

In april en mei krijgt de horeca eindelijk weer wat hoop. Ten eerste beginnen de corona-cijfers te dalen, ten tweede krijgen verdere versoepelingen in andere sectoren groen licht. Eind april komt het leuke nieuws dat begin mei de terrassen mogen heropenen. Vanaf 8 juni zou dan ook de horeca binnen terug mogen heropenen.
Om de heropening voor te bereiden nemen we begin mei een nieuwe consultant extra aan, deze keer voor de focus ‘regio’ Wallonië: Anthony.

Net als vorig jaar schakelt ons OPS (operations) team een tandje bij. We proberen onze klanten die (wegens sluiting) vast zaten met hun onboarding up to speed te krijgen. Bovendien vergeten we onze bestaande klanten niet. Voor hen voorzien we opnieuw interactieve webinars als opfriscursus. Meer dan 500 klanten zullen zich inschrijven voor deze gratis sessies.

2021 achter de schermen boost jouw kennis

Daar stopt het echter niet! We gaan opnieuw met de CFO van Protime rond de tafel zitten om te kijken welke compensatie we kunnen voorzien voor onze klanten. Met trots kan ik zeggen dat elke klant een vergoeding heeft gekregen voor het mindere (of helemaal niet) gebruik van Strobbo. Om jullie een idee te geven, in totaal zullen we in 2020 & 2021 voor meer dan €500.000 ‘Corona-korting’ toekennen (om dan nog maar te zwijgen over alle administratie omtrent het tegenhouden van facturen, het opmaken van creditnota’s, …).

Wegens de betere vooruitzichten halen we ook terug onze sales goals. April en mei zijn prima, maar juni was fenomenaal met maar liefst 73 nieuwe klanten. Heel veel zaken hadden gewacht tot ze zekerheid hadden omtrent de datum van heropening om budget vrij te maken en te beslissen.

 

Juli – augustus

Na de rush van juni volgt zoals elk jaar de rustigere periode (i.f.v. sales) van juli – augustus.  Tijd om terug wat team-activiteiten in te plannen nu het eindelijk terug kan “It’s time to have some fun” ;-)!

Ons technisch team was er als de kippen bij en organiseerde als eerste een activiteit. Deze keer gingen voor ze een boswandeling. I know it might seems strange, ontwikkelaars in de natuur maar met ‘goed gevulde rugzakken’ werd het een heus succes!
Daarna was het aan team OPS. Zij gingen paintballen en gedurende de zomer nodigden we enkele klanten uit om onze wekelijkse teamlunch op vrijdag te organiseren.

2021 achter de schermen team ops
2021 achter de schermen teambuilding 

Er was nog een 2e reden voor al deze activiteiten. In juli en augustus mochten we 4 nieuwe Strobbonauten verwelkomen: Estée (sales), Tim (consultant)(die ons terug kwam vergezellen na een jaartje andere oorden opgezocht te hebben), Martijn (development) en Gust (development).
Gelukkig mochten we in die periode ook terug meer naar kantoor komen.
Een ‘warm welcome’ mocht niet ontbreken ;-)!

We lanceerden de voorbije maanden ook een deel van onze nieuwe “look” bij onze klanten. Zowel het nieuwe gebruikersbeheer als de nieuwe afwezigheden en beschikbaarheid werd gelanceerd. Deze nieuwe versie heeft niet enkel de nieuwe Strobbo-look, hij is ook sneller en gebruiksvriendelijker.

Hierbij alvast enkele screenshots van de nieuwe afwezigheden en beschikbaarheid.

 

September – oktober

Door het feit dat onze klanten op volle toeren konden draaien (en ons top team 😉 werd september onze beste maand van het jaar. Niemand sprak nog van sluitingen en onze klanten waren opnieuw bereid om te investeren. Met het gevolg dat we die maand voor bijna €150.000 aan nieuwe klanten tekenden. Ook onze Large Enterprise sales draaide goed deze maanden met een hoop demo’s en nieuwe klanten voor ons joint offer met Protime.

Protime opende ook hun nieuwe prachtige kantoor en verhuisde zo van Aartselaar naar Mechelen. Vanaf dat moment heb ik het gevoel dat een stuk meer mensen van onze teams in het HQ van Protime zijn gaan werken :D.
Spoiler alert! In 2022 komt er ook voor ons een nieuw kantoor in Lommel!

2021 achter de schermen nieuw protime hq
2021 achter de schermen nieuw hq

 

In oktober organiseerde Protime de jaarlijkse teambuilding voor alle (ondertussen meer dan 350) Protimers. Na een stadsactiviteit in Antwerpen gingen we deels met de boot en daarna met de bus naar het Van Der Valk hotel in Mechelen waar we nagenoeg alle kamers reserveerden.
Het werd weer een feestje om niet snel te vergeten.


November 

De ‘deja vu’ maanden…
Het vliegwiel was net terug op volle toeren, maar een paar weken voor de Horeca Expo, eind november, beginnen de corona-cijfers fors te stijgen.
De corona-besmettingen stijgen in een waanzinnig snel tempo. De boosterprik wordt het nieuwe hot topic op restaurant. Gelukkig moeten deze keer (tot nu toe) onze klanten niet de deuren sluiten ondanks de reeks verstrengingen.
Dit jaar stonden we opnieuw met Apicbase samen op de Horeca Expo. Dit jaar was het niet onze software zijn die in de prijzen zou vallen maar ons eigen Strobbo bier, deze werd eerder in 2021 gebrouwen en kreeg op de Expo een Silver award tijdens de Brussels beer Challenge 

 

December

Het einde van 2021 komt eraan.
De sales eindejaar sprint wordt ingezet! Voor het eerst is het mogelijk dat we in 1 jaar meer dan €1M aan nieuwe omzet gaan genereren.
Gelukkig weerspiegelen de corona-cijfers zich niet in onze sales cijfers, met telkens bijna €100.000 aan new sales sluiten we 2021 af met nog 2 top maanden. Hierdoor halen we de €1.000.000 aan nieuwe omzet!

Deze maand lanceerden we ook onze nieuwe weekplanner bij enkele testklanten. Het was al enkele jaren geleden dat onze planning zelf een remake kreeg. Onze testklanten reageren enthousiast op deze nieuwe realisatie en de weekplanner zal de volgende weken/maand verder worden uitgerold bij al onze klanten. Ook hier zien we weer een grote vooruitgang in snelheid en gebruiksvriendelijkheid.

2021 achter de schermen nieuwe weekplanner    2021 achter de schermen dagplanner

 

2021 in cijfers:

  • Een jaar waarin 471 nieuwe bedrijven van alle groottes zich aansloten bij Strobbo.
  • Een jaar waarin we voor het eerst meer dan 1.000.000 new sales realiseerden met verdere groei in België en buurlanden
  • Een jaar waarin we maar liefst 10 nieuwe teamleden mochten verwelkomen (wat nu 36 maakt in totaal)
  • Een jaar waarin we meer dan 22.000.000 geklokte uren verwerkten en bijna 1.300.000 dimona aangiftes deden.
  • Een jaar waarin we 14741 support tickets verwerkten met een gemiddelde response time van slechts 42 seconden
  • Opnieuw een jaar waar wij bij Strobbo en Protime met zijn allen trots op mogen zijn!

Daarnaast willen we ook alle klanten bedanken die hun vertrouwen hebben behouden in Strobbo. Bedankt om door te zetten met jouw zaak en te blijven geloven in onze tool.

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!