Schade voorkomen aan jouw horeca apparatuur

Deze blogpost is vooral voor al de horeca-ondernemers die hun deuren hebben gesloten sinds de corona-crisis. Zeker met de verlenging van 4 weken is het belangrijk om onderstaande punten even door te nemen. We denken hierbij niet alleen aan apparaten die je niet zomaar mag uitschakelen, maar ook apparaten die vaak gereinigd moeten worden. Lees hier hoe je schade kan voorkomen aan jouw horeca-apparatuur.

schade

Schade voorkomen aan jouw horeca apparatuur

1) Schakel niet alles zomaar uit

Een goed onderhoud zorgt niet enkel voor een langere levensduur, de technische prestatie verbetert ook en natuurlijk heb je een lager energieverbruik. Maar momenteel gebruik je bijvoorbeeld een ijsblokjesmachine niet en staat jouw espressomachine daar ook maar werkloos te staan, toch mag je deze toestellen niet zomaar uitschakelen. Zorg er voor dat jouw ijsblokjesmachine uitstaat en reinig deze dan pas volledig.
De frituur kan je ook best uitkoken.

Wanneer je twijfelt of je iets wel mag uitschakelen en je hebt geen handleiding meer van het toestel, contacteer je altijd best de leverancier.

2) Stof en kalk zijn grote boosdoeners

Stof en vuil op condensors en afzuigfilters zijn boosdoeners, maar dit is natuurlijk altijd belangrijk. Ook voor wanneer je terug wil openen is dit een belangrijk punt. Reinig bijvoorbeeld de condensors van koelingen en vriezers met een zachte borstel. Maar vervang ook gescheurde deurrubbers van koelingen en vriezers om energieverlies te voorkomen.
Ook kalkaanslag kan permanente schade aanrichten bijvoorbeeld in jouw vaatwasmachine, maar ook de bain-marie moet je ontkalken.

Zorg bij het schoonmaken van een toestel dat de stekker altijd uit het stopcontact is. Gebruik bij het schoonmaken ook altijd reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor dat type toestel.

3) Beperk het aantal koelingen

Gebruik slechts 1 grote koeling en vriezer. De overige koelingen/vriezers kan je nu uitschakelen en grondig reinigen. Laat de deur van de uitgeschakelde toestellen op een kier staan, zo vermijd je een muffe geur.

Wanneer je de diepvriezer gaat ontdooien maak je deze vanzelfsprekend goed droog, probeer ook de uitlekbak te reinigen en drogen wanneer je hieraan kan.

4) Laat water stromen

Laat af en toe water stromen doorheen de afvoerputten en afvoeren zodat deze niet droog komen te staan. Ook dit voorkomt geurhinder op termijn. Kijk ook dat de waterfilters nog niet toe zijn aan vervanging, deze hebben een beperkte houdbaarheid.

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!