Video: Scoren met je Horeca ontbijtconcept met Karel van ‘De Vuvuzela’

In deze aflevering van Horeca Insights maken we kennis met Karel van De Vuvuzela. Op zijn 18 jaar nam hij de zaak over en deed hij alles op zijn eentje, momenteel heeft hij 70 personeelsleden onder zijn hoede en voorziet hij per weekend ongeveer 500 klanten van een heerlijk ontbijt. Elke zaterdag en zondag in de voormiddag serveert hij voor €14,50 een ontbijtbuffet waar je best voor kan reserveren. Op zaterdag passeren zo’n 140 tot 200 mensen op zondag gaat het zelf over 300 mensen! De Vuvuzela startte als kleine eetgelegenheid 6 jaar geleden, van een transformatie gesproken. 

>  Wie is Karel van de Vuvuzela
>  Hoe pakt Karel het aan

 

de vuvuzela

Video: Scoren met je Horeca ontbijtconcept met Karel van ‘De Vuvuzela’

Wie is Karel van de Vuvuzela

Het ontbijtconcept van Karel is heel klein begonnen, 4 jaar geleden was het doel om elke zondag zo’n 100 tal klanten te hebben voor het ontbijt. Natuurlijk lukte dat niet direct, het begon met 20 klanten en zo ging het geleidelijk omhoog. Het werk dat je erin steekt groeit niet, of je nu ontbijt moet maken voor 30 of voor 100. De marges zitten in het volume. Het ging vooral via mond- aan -mondreclame, maar er was ook een mini-marketingplan. Karel werkte samen met een tuincentrum uit de buurt. Wanneer mensen voor 50€ kochten in het tuincentrum kregen ze een ontbijtbon voor 1 persoon bij de Vuvuzela. Niemand komt echter alleen ontbijten en zo groeide het aantal klanten gestaag.

Hoe pakt Karel het aan

Daarnaast is het heel belangrijk dat je mensen doet terugkomen. Bij de Vuvuzela zijn er soms ontbijten van grote groepen, soms wel van 50 personen. Voor heel veel mensen is het een jaarlijkse traditie in plaats van gaan dineren. Karel werkt ook enkel met flexi’s en studenten tijdens het ontbijt, er is slechts één vaste medewerker. Dat bespaart hem loonkosten, voor de administratie gebruikt hij natuurlijk Strobbo. De studenten zijn ook ambassadeurs van zijn horeca-zaak. Ze moeten trots zijn op hun job en het enorm graag doen.

Wat Karel doorheen deze 6 jaar leerde is dat je zaken moet durven uit handen geven. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan samenwerken met een groentezaak die voor jou de fruitsla maakt voor het ontbijt. Zodat jij je volledig kan focussen op jouw onderneming. En de tip voor de startende horeca-ondernemer, ga voor automatisatie. En dan denken we niet enkel aan het gebruik van Strobbo, maar ook aan een kassa-systeem en reservatietool.

Bekijk de video op Youtube.

De podcast ;klik maar even hier.

Benieuwd hoe je jouw personeelsplanning flexibel kan aanpakken en zo jouw omzet kan verhogen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw horecazaak?

Ontdek Strobbo

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!