Millennials en Generation Z, hoe kan je bij hen scoren?

Elke generatie heeft zijn kenmerken, als gevolg dat je elke generatie dus ook anders moeten triggeren vanuit een marketingstandpunt gezien. Wil je jouw zaak richten op de millennials en de generation Z (of Gen Z) dan kan deze blog jou zeker verder helpen. Deze generatie vergeten zou zonde zijn, ze maken het grootste deel uit van de wereldbevolking. Door hun social media gebruik zijn ze ook makkelijker te beïnvloeden dan de andere generaties. Hoe je dat aanpakt dat vertellen we hier. 

>  Gebruik de juiste marketingkanalen
>  Gebruik influencers!
>  Een betere wereld
>  Straight to the point

millennials

 

Millennials en Generation Z, hoe kan je bij hen scoren?

Millennials zijn geboren tussen 1980 en 1995, in 2020 zijn ze dus tussen de 25 en 40 jaar oud. Vaak zijn ze handig met technologie en idealistisch. Ze verkiezen flexibiliteit boven zekerheid. Generation Z is geboren tussen 1996 en 2015, ze zijn in 2020 dus tussen de 5 jaar en 25 jaar. Zij vinden authenticiteit en duurzaamheid enorm belangrijk (aldus dit artikel).

1. Gebruik de juiste marketingkanalen

Jongeren onder de 35 spenderen meer dan 21,1 biljoen uren op hun smartphone en social media, in tegenstelling tot 16 biljoen uren aan tv-kijken. Waar je vroeger dacht dat een tv-spotje jouw deed scoren, dat mag je dat wel laten vallen. Je moet aanwezig zijn op social media. Zorg dus voor een website die smartphone-vriendelijk is en optimaliseer jouw aanwezigheid online. Wanneer je op zoek bent naar een plaats om te lunchen doe je dat immers via jouw smartphone. En zeker deze generatie spendeert nog minder tijd op laptops of desktops dan op hun smartphone!

2. Gebruik influencers!

Sinds 2018 kunnen we influencers niet meer wegdenken uit de marketingwereld. Jongeren geloven echt de influencers die ze online volgen. Heel wat grote bedrijven schakelen hen dan ook in om hun producten te promoten en dat kan jij natuurlijk ook. Nu de laatste jaren is het aantal influencers ook enorm gestegen en we zien dat jongeren zich meer kunnen vinden in de micro-influencers. Het populairst zijn natuurlijk de YouTubers, videocontent scoort bij deze generatie enorm hard.

Wil je scoren bij Gen Z, ga dan online aan de slag, gebruik User Generated Content, blog, vlog,.. en liefst op diverse kanalen. Vooral Youtube, Instagram, TikTok en Facebook scoren enorm goed.

3. Een betere wereld

Waar de oudere generaties nog moord en brand schreeuwen als het gaat om Greta zijn de jongeren echt overtuigt om de wereld te verbeteren. Zowel millennials als de generation Z willen op dagelijkse basis werken aan een betere wereld. Het populairste is natuurlijk de klimaatverandering. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbaar bestek, groenten en fruit met een lage voetafdruk en veganisme. Mik je op Generation Z dan is dit punt enorm belangrijk, lees maar even hier.

Speel hier op in met jouw menu, ga voor extra alcoholvrije drankjes, homemade is populair,  vegetarisch/vegan, lokale producten (liefst biologisch) en GMO-vrij. Daarnaast proef deze generatie graag, ze nemen liever 2 kleine gerechten dan 1 groot hoofdgerecht.

4. Straight to the point

Beelden zeggen deze generatie vaak meer dan woorden. Gebruik dus aantrekkelijke beelden om deze generatie toch te overtuigen. Deze generatie scrollt echt doorheen social media, het is dus een kunst om de reden te zijn waarom ze zouden stoppen met scrollen. Radio-marketing is dus helemaal uit den boze bij deze generatie. 72% van de millennials willen daarnaast extra betalen voor een goede customer-ervaring, Gen Z scoort met 62% beduidend lager (bron).

 

 

Benieuwd hoe je jouw personeel flexibel kan inplannen en zo jouw omzet kan verhogen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw horecazaak?

Ontdek Strobbo

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!