Hoe afhaal stimuleren buiten de centrumsteden

Voor horeca-ondernemingen gelegen in grote centrumsteden is het makkelijker om afhaal te stimuleren. Zij beschikken namelijk over de luxe van koerierdiensten zoals Deliveroo, Uber Eats, …. iets wat je buiten de centrumsteden nog niet hebt. Toch is het aanbieden van afhaal het enige wat je momenteel tijdens corona-crisis nog kan doen, wij geven je tips om toch de afhaal in jouw zaak te stimuleren. 

centrumsteden

Hoe afhaal stimuleren buiten de centrumsteden

 1. Zet je afhaal in de spotlights

Het mag simpel klinken maar toch merken we dat sommige zaken dit nog niet doen. Zet gerust op jouw website, Facebookpagina, Instagram dat jouw consumenten maaltijden kunnen afhalen, indien je levert zet je dat er zeker bij. Ondertussen zijn we al enkele weken ver in de corona-crisis en iedere consument wil wel een keertje niet koken en gewoon zijn benen terug onder tafel schuiven.

Plaats je lekkerste gerechten inclusief mooie foto op jouw social media, zoals bijvoorbeeld Hawaiian Poké Bowl doet (@hawaiianpokebowl).

Vraag ook zeker aan jouw klanten om jouw gerechten te delen met een hashtag, jouw erin te taggen en een positieve review achter te laten :).

Zorg ook dat alle informatie die je online vermeldt correct is, misschien heb je jouw sluitingsdagen omgegooid, biedt je enkel afhaal aan in het weekend.

Daarnaast zijn de adverteer prijzen op social media (zoals Facebook) ook enorm gedaald sinds de coronacrisis. Een advertentie voor iedereen binnen een straal van 5 kilometer met jouw take-away menu is nu een ideale zet.

2) Schrijf je in op online platformen!

Waar je je ook bevindt je kan je altijd aanmelden op Take Away.com  ,maar er zijn nog platformen waar je je gratis kan op aanmelden. Zo heb je onze website “Waarkanikafhalen.be“, “Steun de Horeca” , maar ook elke gemeente heeft ondertussen een meldpunt op zijn Facebookpagina of website om je als lokale handelaar te registreren. Zo weten de inwoners welke horecazaken afhaal aanbieden! Zeker de moeite om eens te bekijken voor jouw stad/dorp. Een ander initiatief komt er van Gastobon, hier kan je gratis jouw afhaalmenu registreren.

Zo zie je maar, je kan nu meer dan ooit online aanwezig zijn en gevonden worden. Net zoals hierboven al aangehaald is het belangrijk dat de informatie die je doorgeeft correct is.

Je kan ook samen met de restaurants uit de buurt een pagina op social media oprichten indien dit nog niet bestaat in jouw gemeente. Samen bereik je altijd een grotere groep mensen dan alleen.

3) Durf eruit springen!

Natuurlijk moet je durven opvallen in de massa, dat kan door bijvoorbeeld het menu vaak te veranderen, maar ook door speciale gerechten aan te bieden. Hou hierbij rekening dat de kwaliteit tijdens het transport wel moet kunnen worden gegarandeerd. Heb je nog wijn met beperkte houdbaarheidsdatum, biedt die bijvoorbeeld gratis aan bij een bestelling boven een bepaalde bedrag.

4) Geef aan welke maatregelen je neemt

Sommige handelaars merken dat klanten wat aarzelen om maaltijden af te halen omdat ze schrik krijgen van het Covid19. Om dit te vermijden moet je ook duidelijk vermelden welke maatregelen je allemaal neemt zodat iedereen veilig zijn afhaalmaaltijd kan ophalen. In deze blogpost verwijzen we nog even naar maatregelen die je best kan volgen.

5) You got mail

Verstuur een aantrekkelijke nieuwsbrief. Voeg foto’s toe van jouw gerechten, geef de openingsuren weer, eventueel kan je zelf het menu plaatsen. Hou het kort en bondig, maar zorg ervoor dat mensen alle details krijgen die nodig zijn om bij jouw te bestellen.

Heb je geen idee hoe je aan een nieuwsbrief moet beginnen, klik dan even hier.

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!