5 tips om drankjes via take-away aan te bieden

Als horeca-uitbater moet je creatief zijn deze periode. Je kan je deuren dicht houden, maar je kan ook aan de slag met take-away. Staan er enkel drankjes op jouw kaart? Dan is deze blogpost eentje voor jou. Wij bezorgen je tips waarmee je toch ook wel een extraatje kan verdienen deze periode. Wil je alcohol aandien in jouw take-away aanbod hou er dan rekening mee dat er geen alcohol mag verkocht worden na 20h00. De maatregelen voor de horeca ivm het Covid19-virus vind je op deze pagina terug. 

>  Kies jouw menu goed
>  Voeg er een snelle hap aan toe
>  Zorg dat het plaatje perfect is
>  Denk na over de uitwerking
>  Vergeet de marketing niet

drankjes

 

5 tips om drankjes via take-away aan te bieden

 

Kies jouw menu goed

Heb je een bestaand menu dan kan je ongetwijfeld hier gebruik van maken, maar er zijn wel enkele extra punten waar je rekening mee moet houden bij het uitwerken van een take-away menu.
Op de eerste plaats denken we bijvoorbeeld aan het feit dat de drankjes makkelijk te vervoeren moeten zijn. Je kan jezelf laten verleiden om de verpakking enorm prachtig te maken, hou er gewoon rekening mee dat de drankjes dan nog wel bij de klant moeten geraken.

Daarnaast moet je ook in jouw achterhoofd houden ” hoe kan ik klanten verleiden om de drankjes bij mij aan te kopen”. De klant kan ongetwijfeld de drankjes ook gewoon thuis zelf maken. Nu hij zal jou als horeca-uitbater wel willen steunen, maar hoe zorg je ervoor dat hij dat blijft doen. Je moet dus zeker voor een verrassings-effect gaan.

Bovendien mag je ook niet vergeten om de favorieten van de klanten toe te voegen. Een menu zonder de klassiekers is een echte no-go.

Als laatste willen we nog meegeven dat je best kiest voor producten die een lange houdbaarheid hebben. Vruchten- en groentensapjes zijn populair maar hebben een korte houdbaarheidsdatum. Ga je deze mixen dan heeft jouw drankje ook een kortere houdbaarheidsdatum.

 

Voeg er een snelle hap aan toe

Bij een lekker drankje, daar hoort een heerlijk hapje bij. Heb je hier nog niet over nagedacht, wel dan is het nu het moment. Een hapje kan jouw menu aantrekkelijker maken. Het hoeft ook allemaal niet al te moeilijk te zijn. Tapas, kaas- en vleesschotels, groenten met dip, …. het blijft heel populair allemaal.

Hou de geldende wetgeving wel in het achterhoofd.  

Zorg dat het plaatje perfect is

Begin je een afhaaldienst met drankjes, dan wil je die ook mooi verpakken en presenteren. Je wil de ervaring van in jouw horeca-onderneming immers thuis bij de klant krijgen. Je drankjes zijn namelijk het verlengde van jouw merk. Denk dus verder dan gewoon aanbieden in plastic flesjes of bekers.

Kunnen jouw klanten enkel de drankjes komen afhalen dan kan je nadenken over het gebruik van bijvoorbeeld glas.

We hebben hier een prachtig voorbeeld van gezien bij het Antwerpse La Taqueria. Ze bieden hun cocktail aan in een leuke skull-fles.

Denk na over de uitwerking

Als eerste kan je best even de lokale wetgeving controleren. Momenteel stopt de verkoop van alcohol bijvoorbeeld om 20h00, maar in België durven maatregelen nogal eens wijzigen.
Daarnaast kan je gaan nadenken of je wil samenwerken met een platform voor zowel de afhaal als de levering. Zo’n derde partij vraagt altijd een deel commissie. Weeg dus zeker de kosten af. Mogelijks wil je dat jouw klanten hun bestellingen zelf komen afhalen. Wanneer wil je afhaalmomenten aanbieden, hoe ga je dit organiseren? Dan moet je nog even nadenken over hoe je de bestellingen wil laten registreren. Kies je voor een derde partij, ga je een eigen webshop maken, ga je een webshop laten maken, wil je bestellingen via social media of mail,.. . Je leest het al je dient met diverse punten rekening te houden.

Zorg ook steeds voor foto’s van hoge kwaliteit. Zeker wanneer je jouw drankjes ook online gaat aanbieden is een goede foto van belang. Klanten kiezen immers nu op basis van de foto.

Lees ook zeker nog even deze blogpost met onze take-away tips .

Vergeet de marketing niet

Je hoeft hier geen groot budget tegenaan te gooien, het belangrijkste is dat jouw doelpubliek op de hoogte is van jouw take-away en dat je met goed beeldmateriaal werkt. Zorg er dus voor dat je zeker actief bent op social media en schrijf je in op de nodige platformen.

  • Stuur je e-maillijst het menu
  • Bezorg  hen ook de nodige informatie om bestellingen te plaatsen
  • Geef hen alle details ivm wijzigingen of updates in het menu
  • Zorg dat jouw take-away vermeldt wordt op jouw social media en website

 

 

 

 

 

Benieuwd hoe je jouw personeel flexibel kan inplannen en zo jouw omzet kan verhogen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw retailzaak?

Ontdek Strobbo voor retail

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!