4 manieren om een alternatieve omzetstroom te vinden

De horeca-sector gaat door een zure periode. Het is vlak voor de feestdagen en officieel moeten de deuren nog gesloten blijven tot 13 december 2020. De meeste zijn overgeschakeld op take-away, maar er zijn ook nog andere alternatieven. In deze blogpost geven we je nog 4 alternatieven om jouw onderneming een alternatieve omzetstroom te geven buiten take-away. 

>  Online winkel
>  Maaltijdpakketten voor thuis
>  Merchandise
>  Kookboeken

omzetstroom

4 manieren om je onderneming een alternatieve omzetstroom te geven

1. Online winkel

De eerste optie voor een alternatieve omzetstroom, is misschien diegene die het meest van jouw bed ligt.
Wanneer we over een online winkel spreken voor restaurants hebben we het niet gewoon over het aanbieden van alledaagse producten. Denk aan de producten die je gebruikt in jouw gerechten. Dat kan gaan van zelfgemaakte sauzen tot olijfolie die jij importeert of specifieke wijnen die je niet vind in de gewone supermarkt. Zo kunnen gasten thuis een klein beetje jouw restaurant ervaren.

We beseffen dat dit zeker niet op 1,2,3 opgestart is, toch is het de moeite om hier even over na te denken. Het voordeel aan een online winkel is dat alles contactloos kan gebeuren, je kan jouw stock perfect bijhouden. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je moet investeren in de webshop zelf.

Wat je ook kan doen is op jouw social media delen welke wijnen/producten er bijvoorbeeld kunnen worden aangekocht wanneer mensen hun take-away komen ophalen. Zet enkel producten uitgestald klaar zodat de klanten ze zien, maar extra delen op social media kan natuurlijk nooit kwaad.

We zien ook dat tal van horeca-ondernemingen op deze kar springen. Hieronder zie je een klein deel van de online winkel van Le Pristine, het nieuwste restaurant van Sergio Herman.

take away

 

Bavet lanceerde tijdens de eerste lockdown hun online winkel concept al. En ook tijdens de tweede lockdown komt de Bavet Camionette terug, je kan online kiezen voor het bestellen van droge pasta, maar ook de sauzen komen terug.  Je vind een overzicht van het ganse aanbod van Bavet op deze link.

omzetstroom

2. Maaltijdpakketten voor thuis

Sommige restaurants zien het populaire concept van de maaltijdpakketten als een nieuwe inkomstenbron. De klant kan dan thuis ook genieten van een lekkere maaltijd en dat restaurantgevoel, maar dan thuis.  Je kan het uiteraard niet vergelijken met een gewone Hello Fresh. De klant ontdekt de keuken van zijn favoriete restaurant gewoon thuis. Je hoeft vaak ook enkel te dresseren of op te warmen.

Wijzig de inhoud van jouw maaltijdpakket (of dinerbox) geregeld en de klanten komen sneller terug. Daarnaast kan de consument zo’n pakket ook cadeau doen. Met de aankomende feestdagen in het vooruitzicht in dit altijd leuk.

Ook restaurant The Jane springt tijdens deze lockdown op de dinerbox-kar.

omzetstroom

 

Ook onze klant The Foodmaker schakelde tijdens de vorige lockdown helemaal over op het online gebeuren. Je kon toen de maaltijden krijgen in porties voor 2 personen (the vedge bags), ondertussen hebben ze ook al een hele webshop opgezet.

 

3. Merchandise

Merchandise, daar had je misschien nog niet over nagedacht? Wel heb je een leuk logo dan kan je hier eigenlijk perfect mee aan de slag. Je kan het namelijk op vanalles zetten, dat kan gaan van t-shirts, stickers, katoenen tassen, een mok, wijnglazen tot andere accessoires.

King Kong Coffee lanceert net voor de winter zoals elk jaar kleurrijke mutsen met hun logo.

 

 

Ook Bavet biedt zo’n merchandising aan. Net zoals de sauzen kan je deze kopen op de online shop “Bavet Superet“.


4. Kookboeken

Ongetwijfeld is dit niet iets wat je op 1,2,3 realiseert, doch zien we dat sommige koks hun favoriete recepten delen door het ontwikkelen van een kookboek. Dit kan zowel een gedrukt exemplaar zijn als bijvoorbeeld een digitaal kookboek (in de vorm van een PDF). Je kan samenwerken met een uitgeverij of je boek in eigen beheer uitgeven.

Nu hoe start je aan zo’n kookboek, wel volgende stappen moet je zeker even doorlopen:

  1. Geef je boek een thema. Vaak komt het idee opeens naar boven en kan je het steeds verder uitwerken.
  2. Schrijf een inleiding voor jouw boek.
  3. Verdeel jouw gerechten op een logische manier.
  4. Voeg de nodige prachtige informatie toe.
  5. Zorg voor afbeeldingen waarvan je honger krijgt!

 

 

Benieuwd hoe je jouw personeel flexibel kan inplannen en zo jouw omzet kan verhogen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw horecazaak?

Ontdek Strobbo

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!