Van Excel naar Digitaal 5 redenen om over te stappen

Geen paniek je bent niet de enige ondernemer die zijn planning ooit maakte in Excel. Ongetwijfeld heb je al een manier gevonden in deze tool dat het snelst voor jouw werkt. Toch zijn we ervan overtuigd dat jij dankzij Strobbo sneller en efficiënter een planning kan maken dan in Excel. Wij geven je 5 redenen om over te stappen. Benieuwd? Blijf zeker lezen. 

>  1. Centraliseer de gegevens in de cloud
>  2. Op 1 plaats het overzicht van beschikbaarheden en de planning
>  3. Makkelijke communicatie
>  4. Drag en drop is sneller
>  5. Zet de ultieme stap: automatiseer je planning (pro tip)

excel

1. Centraliseer de gegevens in de cloud

Gebruik je Strobbo dan kan je altijd aan jouw gegevens, onze tool is namelijk cloud-based. Je je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer jouw laptop crasht, vastloopt of je een vervangtoestel moet gebruiken. Je kan Strobbo gebruiken op elk toestel zolang het maar een internet-verbinding heeft.

Gedaan met back-ups en de optie om uren werk te verliezen.

2. Op 1 plaats het overzicht van beschikbaarheden en de planning

De meeste Excel-planningen bieden geen overzicht van de planning en beschikbaarheden van het personeel in 1 tabje. Dankzij Strobbo kan dat wel. Je ziet in 1 overzicht wie er wanneer gepland kan worden, je neemt de werktijd vast en je laat deze gewoon vallen op de planning.

vrijwilligers inplannen

 

3. Makkelijke communicatie

Heb je de planning gemaakt dan kan je de werktijden van jouw personeelsleden met 1 druk op de knop verzenden naar hun mail of hen een smsje sturen. Geen gedoe meer met what’s app, messenger,… .

Ook voor het verzamelen van afwezigheden gaat het veel makkelijker. Je personeel kan zelf vakantie aanvragen, die jij kan goedkeuren. Ook deze afwezigheid is zichtbaar op de planning. Zo vergeet je nooit nog wanneer er iemand afwezig is.

4. Drag and drop is sneller 

Excel is een veelgebruikte toepassing, doch is het niet speciaal ontworpen voor het maken van een planning. Strobbo is dat wel. Dankzij ons handig drag and drop systeem kan je een planning maken in enkele minuten.

Wil je die planning vaak laten terug komen, dan kan je er gewoon een sjabloon van maken. Dit sjabloon laad je met 1 klik op de knop in.

 

5. Zet de ultieme stap: Automatiseer je planning

Ook al heb alle gegevens zoals beschikbaarheden en behoeften bij de hand, in 1 handig overzicht, dan is het plannen van een poule van honderden mensen nog een hele opgave.
Vaak zijn planners hier uren, zo niet dagen per week mee bezig. Denk niet alleen aan het maken van eerste plannen maar ook aan de wijzigingen door personeelsleden die ziek zijn.

Strobbo kan deze gegevens zoals de beschikbaarheden, maximum werkdagen per week en wetgeving omtrent inzetten van personeelsleden verzamelen. Als we naast deze gegevens ook de behoeften van de planning kunnen krijgen,  dan hebben we alle informatie beschikbaar om een volledige planning gaan te genereren.

Stel je voor dat je planner met 1 druk op de knop een planning kan krijgen die rekening houd met de wensen van je personeel. Zo spaar je niet alleen veel tijd, maar maak je ook nog eens jouw personeel blij.

Is er achteraf iemand ziek of toch niet beschikbaar? Geen probleem want dan kan je via een tool als Strobbo mensen rechten geven om shiften te wisselen met een gekwalificeerde collega!

Opgelet: Een goed werkende AI functie vergt configuratie en een goede voorbereiding van onze team en ook onze klanten.

 

 

Benieuwd hoe je jouw werknemers kan inplannen?

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk jen planning. Profiteer van digitale planningen en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen?

Ontdek Strobbo 

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!