Nieuwe tool in de horeca Order Ahead en alternatieve applicaties

In een vorige blogpost haalden we al enkele mogelijkheden voor alternatieve omzetstromen aan. Vandaag voegen we hier graag de nieuwe ontdekking aan toe. Door de huidige maatregelen is take-away vandaag nog steeds de enige vorm van restaurant-ervaring die de consument kan hebben. Hoewel deze vorm van consumeren een enorme boost heeft gekregen door de lockdown periodes, moeten een horeca onderneming voortdurend creatief om de hoek blijven komen om het te laten renderen. In deze blogpost informeren we graag over de nieuwe tool “Order Ahead”. Met deze tool hoef je zelf geen online bestelplatform op te zetten en betaal je ook geen commissie aan platformen. 

>  Wat is Order Ahead? 
>  De voordelen voor jouw gasten 
>  Alternatieve order applicaties 

order ahead

Nieuwe tool in de horeca: Order Ahead

1. Wat is Order Ahead?

Een bestelplatform is voor een horeca ondernemer dé manier om nu met jouw gasten in contact te komen.Wanneer je als horeca-ondernemer gebruikt maakt van een bestelplatform van derden betaal je meestal ook commissie. Je moet dus zeker de lanceer- en beheerkosten van een nieuwe platform afwegen tegen wat de inkomsten zijn.

Order Ahead is een nieuwe tool dat er voor zorgt dat je jouw eigen bestelplatform kan beheren, zonder commissies, extra hardware of systeemkosten. Dankzij de link met je kassa komen de bestellingen ook automatisch in het systeem. Je kan hierin ook jouw menu updaten. Als kers op de taart zijn er nog contactloze betaalopties voor meer flexibiliteit.

2. De voordelen van Order Ahead voor jouw gasten

Waarom willen wij nu deze tool met jullie delen? Wel omdat we overtuigt zijn dat dit echt een win kan zijn voor jouw zaak.

De voordelen van de tool ‘Order ahead’ op een rij:

  • Bij het integreren van Order Ahead moeten jouw gasten namelijk geen extra app downloaden. En daar zijn wij wel fan van. Je kan het namelijk integreren op elke website die geschikt is voor desktop, tablet of smartphone. De gasten kunnen dus gewoon via je website bestellen.
  • Bij het plaatsen van een bestelling kan de gast kiezen of ze het “zo snel mogelijk willen laten bereiden” of “op een specifiek moment willen afhalen”.
  • Gasten krijgen in realtime updates over hun bestelling en ontvangen een sms wanner de bestelling klaar is. Door deze realtime interactie manage je hun verwachtingen, waardoor hun ervaring beter wordt.
  • Gasten hebben de mogelijkheid om een notitie toe te voegen bij hun bestellingen en communiceren op die manier met het restaurant. Je kan zo als horeca-ondernemer rekening houden met hun eventuele wensen.
  • Afrekenen gebeurt via de tool waardoor klanten veilig kunnen betalen en er geen extra risico is voor jou of jouw medewerkers.

Heb je interesse in deze tool? Meer weten over Order Ahead.

3. Alternatieve order applicaties voor horeca

3.1 De app Easy Order

Deze applicatie is gratis ontwikkeld ter ondersteuning van horeca-ondernemers tijdens de eerste lockdown. Je kan in deze applicatie makkelijk jouw logo, openingsuren, producten, prijzen en foto’s uploaden. Het systeem genereert automatisch een bestelapp- en website voor jouw zaak. Je kan jouw klanten ook een push-notificatie sturen, ideaal bij bijvoorbeeld een nieuw menu. Nu je kan uiteraard nog veel meer met deze applicatie, maar dan komen er wel kosten naar boven. Zo kan je in het systeem ook een loyalty card maken. Hierdoor kunnen jouw trouwe klanten “sparen”.  Het grootste nadeel aan deze applicatie is dat online betaalmogelijkheden geen optie zijn in de gratis versie.

Op de website van Easy Order zie je mooi het verschil tussen de diverse modules en bijhorende prijzen.
Heb je interesse in deze tool? Meer weten over Easy Order

3.2 De app Butlaroo

Butlaroo is een Nederlandse applicatie, het biedt de mogelijkheid om gasten te laten bestellen en betalen via hun smartphone. Jouw klanten moeten geen applicatie downloaden of eerste registreren maar kunnen via een QR-code inloggen. Je kan deze applicatie net als de andere personaliseren. Het grootste voordeel van Butlaroo is dat je per product kan tonen welke allergenen het bevat. Je kan zelf filteren op allergenen. De app wordt volledig omgetoverd naar jouw huisstijl. Je krijgt inzicht in statistieken, de applicatie is integreerbaar in jouw kassa-systeem, en je hebt tal van dashboards.

Het grootste nadeel is dat de prijs niet op de website te vinden is, maar je kan altijd een offerte aanvragen. Je klanten moeten de QR-code in bezit hebben.

Applicaties zoals Butlaroo zijn vaak gebruikt om “online te bestellen in jouw zaak”.
Interesse in Butlaroo? Meer weten over Butlaroo.

 

Benieuwd hoe je nog jouw omzet kan verhogen? Automatiseer je personeelsplanning.

 

Met Strobbo automatiseer je snel en makkelijk je flexibel personeelsbeheer en planning. Profiteer van automatische dimona aangiftes, maak je planningen digitaal en stuur open werktijden door met één druk op de knop. Meer weten over de voordelen voor jouw horecazaak?

Ontdek Strobbo

 

Heb je een vraag?
Wij helpen je graag!